Flere bilister gik i fotovognsfælden omkring Furesøs skoler, da politiet i en uge satte ekstra fokus på emnet. Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix Denmark

Flere bilister gik i fotovognsfælden omkring Furesøs skoler, da politiet i en uge satte ekstra fokus på emnet. Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix Denmark Scanpix Denmark

Stor kontrol ved Furesøs skoler: Her fandt politiet fartsynderne

Politi holdt ekstra øje med Furesøs skoleveje

Af
Jens Berg Thomsen

kontrol I uge 2 havde Nordsjællands Politi meldt ud, at der ville være ekstra kontrol ved skolevejene, og politiet var også forbi i alt fire skoler i Furesø Kommune.

"Vi udfører en kombination i kommunerne af kontrol med fotovognen og almindelig kontrol. Vi håber, at bilisterne vil sætte farten ned ved skolerne, så børnene kan komme sikkert frem," siger politikommissær Nick Gall, der er leder af Operativ færdselssektion i Nordsjællands Politi.

I Furesø Kommune tjekkede politiet ved Søndersøskolen og Syvstjerneskolen i Værløse og ved Lyngholmskolen og Stavnsholtskolen i Farum. I Værløse havde politiet valgt at sætte fotovognen op, og der var i alt 34 bilister, der blev fanget med for høj fart. Heraf fik i alt tre et klip i kørekortet.

Ved Lyngholmskolen fik en voksen en bøde for ikke at have haft sele på, mens en anden bilist kørte med et barn, der ikke var spændt fast efter reglerne. Ved Stavnsholtskolen blev fem cyklister taget uden lys på cyklen.

"Jeg vil gerne opfordre forældrene til at hjælpe deres børn med at huske, at de skal have lys på deres cykler. Og så vil jeg opfordre de bilister, som har tendens til at have lidt for travlt om morgenen til at sætte hastigheden ned. Det er trods alt bedre at komme for sent end slet ikke at komme frem eller være skyld i, at en medtrafikant kommer til skade," siger Nick Gall.

I alt fik 356 nordsjællandske bilister en bøde for at køre for stærkt i ugen med kontrol, oplyser Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Her faldt bøderne

    Fotovogn ved Søndersøskolen: 20 fartbøder, to bilister fik klip i kørekortet.

    Fotovogn ved Syvstjerneskolen: 14 fartbøder, én bilist fik klip.

    Kontrol ved Lyngholmskolen i Farum: Én voksen uden sele, et barn ikke spændt ordentligt fast. Én bilist brugte håndholdt mobiltelefon.

    Kontrol ved Stavnsholtskolen i Farum: Fem voksne uden ordentligt lys på cyklen. Også nogle børn under 15 år, men her gør politiet ikke tallene op.

Publiceret 23 January 2019 11:00