Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Betinget fængsel for kvælertag mod kæreste

Røde mærker var bevis for kvælertag, mente retten

Af
Jens Berg Thomsen

dom En 33-årig mand fik forleden en dom på 40 dages betinget fængsel for at have taget kvælertag på sin kæreste og skubbet hende ind i en mur. Episoden skete i parrets bopæl i Værløse den 1. juni 2018, står der i dommen fra Retten i Lyngby.

Manden erkendte delvist, da han erkendte at have skubbet kvinden. Hans hænder havde muligvis ramt hans kærestes hals, men han nægtede at have taget fat med begge hænder, som tiltalen lød på.

Kvinden havde opsøgt skadestuen samme dag, og i dommen står der, at hun havde haft rødme på omkring ti centimeter på begge sider af halsen. Retten konkluderede, at de to havde haft et "konfliktfyldt samliv" på det tidspunkt, og at de to havde skændtes, råbt og skubbet til hinanden under episoden. Retten fandt kvælertaget bevist ud fra kvindens forklaring og fra fundene på skadestuen. Konklusionen lød også, at kvælertaget havde været "ganske kortvarigt", står der i dommmen.

Ud over den betingede fængselsstraf lød dommen på 60 timers samfundstjeneste og en erstatning på godt 1.400 kroner. Manden var ikke tidligere straffet inden dommen.

Publiceret 09 February 2019 00:00