En i dag 43-årig mand fik dom for voldtægt af sin dengang 11-årige steddatter på en adresse i Værløse. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

En i dag 43-årig mand fik dom for voldtægt af sin dengang 11-årige steddatter på en adresse i Værløse. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Voldtægt af steddatter kostede ti måneder

"Det var spændende. Døren kunne gå op," forklarede stedfar i retten

Af
Jens Berg Thomsen

dom En i dag 43-årig mand fik forleden en dom på ti måneders ubetinget fængsel for at have voldtaget sin dengang 11-årige steddatter ved anden kønslig omgang end samleje.

Manden blev anholdt tilbage i december og varetægtsfængslet i 14 dage, som Furesø Avis beskrev dengang. Dengang lød sigtelsen på voldtægt ved anden kønslig omgang end samleje i 30-40 tilfælde på en adresse i Værløse. Derudover var manden også sigtet for otte år senere på en anden adresse i Værløse at have filmet samme pige, der var blevet 19 år i mellemtiden med et kamera, der var skjult i en røgalarm på pigens værelse.

Samme sigtelser var blevet til tiltaler, da manden forleden gav forklaring i retten. Den nu 43-årige erkendte stadig at have haft en finger oppe i pigen en enkelt gang samt at have masseret hende på ballerne seks-otte gange.

"Spørgsmålet er, hvor mange gange, det er sket," sagde senioranklager Margit Wegge i retten, da tiltalerne var blevet læst op, for ifølge dem var der tale 30-40 gange.

Havde erkendt til grundlovsforhør

Manden erkendte allerede ved grundlovsforhøret delvist, da han erkendte at have haft en finger oppe i den dengang 11-årige pige én gang og havde masseret hende på ballerne mellem seks og otte gange. Hvad angik kameraet nægtede manden, at det var blevet sat op for at krænke den dengang 19-åriges blufærdighed.

Manden afgav sin forklaring roligt i retten. Han holdt fast i, at det med fingeren var sket én gang. Han forklarede, at han havde nået at være gift med pigens mor i 17 år. Krænkelserne var blevet opdaget tilbage i januar 2016 ved at kameraet var ved at falde ned i pigens værelse. Det førte til en konfrontation, hvor historien om, hvad der var foregået, da pigen var 11 år gammel, kom frem. I tiden frem til, at den 43-årige selv gjorde forholdet forbi til moren i august 2018, havde de været par "on and off", forklarede manden.

"Vi prøvede at få det til at fungere," sagde fra bænken i retten.

Seancerne med massagen til den dengang 11-årige pige foregik over to-tre måneder, forklarede manden.

"Jeg vidste godt, det var forkert," sagde han.

"Hvorfor gjorde du det så," ville anklageren vide.

"Fordi det var spændende. Døren kunne gå op. Men der var ikke noget seksuelt i det."

"Det er noget med, at du er en grænsesøgende person på andre områder også, og at du dyrker forskellige ekstreme sportsgrene," spurgte mandens forsvarer ham, da det blev hendes tur til at stille den 43-årige spørgsmål.

Det bekræftede han.

Også massage til bror

Ideen om massagen på den dengang 11-årige pige var opstået, fordi pigens bror også havde fået massage af stedfaren.

Massagen førte til, at manden befølte den dengang 11-årige på ballerne, forklarede han.

"Hvis idé var det?" spurgte anklageren.

"Det var mit initiativ. Jeg vidste godt, det var forkert," forklarede manden.

"Hvis idé var det, at hun skulle have bukserne af under massagen," spurgte anklageren.

"Det var hendes første gang, det skete. De andre gange var det min idé," sagde han.

Den 43-årige forklarede, at han havde stukket fingeren op, og at pigen havde sagt, det gjorde ondt. Men at det kun skete den ene gang.

"Hvorfor tror du, at hendes forklaring er, at det er sket 30-40 gange? Er I blevet uvenner sidenhen?" ville anklageren vide.

"Nej, vi er ikke blevet uvenner. Vi har ikke talt sammen," sagde den 43-årige.

Han forklarede, at den dengang 11-årige pige var blevet ked af det med fingeren.

"Jeg sagde, at hun helst ikke skulle sige det til nogen. Ellers kunne jeg ikke blive boende," sagde manden.

Hvad angik kameraet, der blev sat op år senere på pigens værelse, forklarede manden, at det nåede at sidde der mellem en og to måneder - men at det aldrig var kommet til at virke.

"Jeg kunne ikke få forbindelsen til at virke," forklarede manden.

"Jeg forventede ikke noget af det, som kameraet skulle vise andet end at se hende gå rundt i værelset. Det var ikke for at se hende i intime situationer," svarede manden på anklagerens spørgsmål. Ifølge senioranklager Margit Wegge, blev tiltalen for blufærdighedskrænkelse med kameraet frafaldt, og derfor er manden ikke dømt for den del.

Massagen og fingeren var blevet opdaget i 2016. Frem til august 2018, hvor den 43-årige mand selv afsluttede forholdet og flyttede fra moren og datteren, havde de forsøgt at få tingene til at fungere, forklarede han. Han ridsede et forløb op, hvor han havde været i behandling "for den slags tanker", og hvor han havde fået redskaber til at håndtere det. Han havde igen og igen forsøgt at tale tingene igennem med både mor, datter og også sine svigerforældre.

Retten valgte at tro på steddatterens forklaring om antallet af gange, fortæller senioranklager Margit Wegge til Furesø Avis.

Publiceret 09 March 2019 00:00