Klar til verdens længste sæbekasseløb

Oak City Rally 2017 finder sted 28. maj

Af
Michael Braunstein

Michael Braunstein

Verdens længste sæbekasseløb, Oak City Rally, er klar til 2017-udgaven, der traditionen tro køres fra Farum Station til Egemosen ad en 10 km. lang rute. Det sker 28. maj.

Oak City Rally er det næststørste arrangement i Det Danske Spejderkorps med over 1300 deltagere og 2000 entusiastiske tilskuere.

I år er det 43. gang, der køres Oak City Rally for sæbekassevogne. Sæbekasseløbet har siden starten i 1975 udviklet sig til en sand folkefest med knap 300 deltagende og fantasifuldt udformede vogne samt et stort opbud af forældre, der nyder det imponerende syn af de mange køretøjer, der slider sig frem til spejdercentret Egemosen.

Første start går kl. 10.00 fra Farum Station.

Det er en utrolig energi og livsglæde, de 1.250 spejder i alderen fra 7 til 23 år udstråler, når de kaster sig ud på turen. Det er spejdere fra Det Danske Spejderkorps der arrangerer løbet. Nogle vælger at satse på fantasien og har før løbet brugt mange timer på design og udsmykning af vognen. Andre har forberedt sig med flere måneders løbetræning og håber blot, at de gamle barnevognshjul holder til de høje hastigheder.

Målet er placeret i Oak City - deraf løbets navn - en ægte western by opbygget af centerspejderne på Egemose Centret.

Oak City vil traditionen tro syde af liv, når de ca. 3.000 deltagere og gæster først på eftermiddagen samles til præmieoverrækkelsen, som forventes at ske kl. 14.00.

Få mere at vide: www.oakcityrally.dk.

null

Publiceret 17 May 2017 08:00

Furesø Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Furesø Avis
SENESTE TV