Fantastiske historier til skolerne fra museerne i Nordsjælland

’Kultur på Vej’ er navnet på de nye undervisningsforløb, der skal formidle historie på en ny og anderledes måde

Skoler og ungdomsuddannelser i Nordsjælland får nu mulighed for at tilbyde deres elever 12 spændende nye undervisningsforløb under den fælles overskrift 'Kultur på Vej'. Forløbene er udviklet i samarbejde med Immigrantmuseet under Furesø Museer, Museerne Helsingør og Museum Nordsjælland. Fælles for forløbene under 'Kultur på Vej' er, at eleverne får skærpet deres historiske interesse og viden gennem mere vedkommende formidling på museerne. Gennem 'Kultur på Vej' kan eleverne lære om alt fra nationale helte i Øresund efter Københavns bombardement i 1807 til betydningen af flygtningekonventionen fra 1951.
Fik du læst: Lokal iværksætter: “Jeg har en drøm om at skabe et unikt univers”
Undervisningsformen spænder vidt; fra byvandringer og dilemma- og rollespil til paneldiskussioner. Alle forløb tager udgangspunkt i lokalhistorien i form af begivenheder, arkæologiske genstande, kilder og kulturmiljøer. Den overordnede røde tråd er temaer om identitet, erindring, kulturmøder og mobilitet.
Forløbene er udviklet i tæt samarbejde med lærere og elever fra nordsjællandske skoler og ungdomsuddannelser og understøtter faglige mål. Og det er dette tætte praktiske samarbejde fra start til slut, der er det nye. Udover de konkrete forløb omfatter projektet følgeforskning, der har gjort alle parter klogere på skolernes behov for understøttende undervisning.
Fik du læst: Nik & Jay støtter lokal skaterpark: Se hvor stort beløbet blev
Undervisningsforløbene og en komplet oversigt over de samarbejdende museers tilbud findes på www.skolemus.dk. Her kan tilbuddene book'es og også her kan man læse mere om projektet Kultur på Vej.

null

Publiceret 29 January 2018 00:00

Furesø Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Furesø Avis
SENESTE TV