Værløse-skoler sætter undervisningen skakmat

Flere end 600 elever i Furesø Kommune skal spille skak 9. februar

 Den normale undervisning er sat skakmat på flere skoler i Furesø Kommune 9. februar. Denne dag er det nemlig hjernens årlige motionsdag, og landet over lærer tusindvis af elever at tænke skråt, når rekordmange skoler denne dag afholder Skolernes Skakdag 2018.

I år finder hele 47.921 elever fra 284 skoler bræt og brikker frem, og det er flere end nogensinde før. Under mottoet ”Det skal være sjovt at blive klogere!” skal eleverne øve sig i koncentration, fordybelse og tålmodighed på de sort hvide felter. I Furesø Kommune er 650 elever fra henholdsvis Søndersøskolen og Lille Værløse Skole tilmeldt skakdagen.

Så du videoen: Ny skoleleder hilst velkommen med flag og high fives 

“På Søndersøskolen har vi i mange år haft skakturnering for hele skolen i januar måned, arrangeret af vores PLC. Men i år deltager vi, som kulmination på vores egen turnering, i Skolernes Skakdag. Vi ser frem til en dag med en masse skoleskak, hvor vi i fællesskab skal øve os i at tænke os om, men også at vente på, at andre skal tænke sig om. Skolernes Skakdag er en anderledes skoledag, hvor vi har det sjovt sammen på tværs af årgange, samtidig med vi bliver klogere,” siger Kirsten Boel, skoleleder på Søndersøskolen.

Dansk forskning har vist, at skoleskak har positiv indflydelse på elevers matematiske kompetencer. Især drengene har stor gavn af skoleskak på skemaet. Blandt andet derfor oplever Dansk Skoleskak i disse år markant øget interesse for skoleskak som undervisningsmetode i skolen. Over 600 skoler tilbyder i dag skoleskak – flere steder som en obligatorisk del af undervisningen. Skolernes Skakdag arrangeres af de lokale skoler i samarbejde med Dansk Skoleskak og partnerne Spar Nord Fonden, Politiken og Børnenes Hovedstad.

Publiceret 01 February 2018 14:00

Furesø Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Furesø Avis
SENESTE TV