Lise Schack-Lindhardt har i tre år drevet ’Farum Islænderliv’ på Lillevangsgården. Foto: Kristina Pihl

Lise Schack-Lindhardt har i tre år drevet ’Farum Islænderliv’ på Lillevangsgården. Foto: Kristina Pihl

Farvel til Farum-institution:

Rideskolen på Lillevangsgården lukker

Til marts vil der ikke længere være rideskole på Lillevangsgården

Af
Af Kristina Pihl

I mere end 25 år har Lillevangsgården i Farum dannet ramme om en rideskole, hvor handicappede, børn og voksne har mødtes til rideture i det fri. Men med udgangen af marts er det slut. Lise Schack-Lindhardt, der de sidste tre år har drevet 'Farum Islænderliv' på stedet, har valgt at opsige lejekontrakten. De slidte faciliteter på gården stemmer ikke overens med ridekundernes ønsker, og derfor er der ingen økonomi i at drive stedet, siger hun.

Fik du læst: Netværksgruppe for psykisk sårbare gør en forskel

For Lise Schack-Lindhardt, der har lagt 100 arbejdstimer om ugen i rideskolen, er det en bevægende afsked. For hende og mange andre Farum-borgere har Lillevangsgården været noget helt særligt.

“Det har altid stået som et sted, hvor alle er velkommen, og hvor der er plads til alle, både handicappede og ikke handicappede, og hvordan man ellers er indrettet. Det har altid været en pendant til de fine rideskoler, som der ligger masser af. Her er man aldrig nogensinde blevet målt på, hvor dyre ens ridebukser er, eller hvad for en bil man kommet i, det har været fuldstændigt ligegyldigt,” fortæller Lise Schack-Lindhardt.

Elsket af mange

Siv Schack Linnemann kom første gang på Lillevangsgården i 1991, dengang var stedet ejet af Arne Olausen og Gitte Grønkjær. I dag har hun to heste på Lillevangsgården, som hun passer sammen med datteren.

“Der er mange andre steder, hvor man kan have sine islændere opstaldet, og hvor der er nyere og finere faciliteter, men det er ikke det, der har været vigtigt. Vi er kommet her, fordi vi gerne vil de mennesker og den atmosfære, der er herude,” forklarer hun.

Fik du læst: Furesø Festival genopstår med ændret profil

Udover de hesteinteresserede har rideskolen også bragt glæde blandt lokale. Lise Schack-Lindhardt fortæller, at mange skolebørn har spist deres frokost på stedet, ældre fra plejehjemmet er gået ture og har klappet hestene, mens forældre med barnevogn er gået forbi for at se hestene på folden. At stedet har betydet noget helt særligt for Farum-borgerne har Lise Schack-Lindhardt tydeligt kunnet mærke.

“Jeg har fået henvendelser fra rigtig mange folk, jeg slet ikke kender, som kom her for mange år siden. De skriver til mig for at fortælle, om dengang de red her, og hvor meget det betød for dem. Lillevangsgården er noget, der er meget større end mig og de tre år, jeg har haft stedet. Det er noget, der strækker sig over et helt liv for utroligt mange mennesker, så det gør ondt i deres og mit hjerte, at det snart er slut”, fortæller en berørt Lise Schack-Lindhardt.

Rideskolen i Farum har skabt glæde blandt børn og unge. Foto: Ungdoms- og fritidsklubben Lavuk.

Rideskolen i Farum har skabt glæde blandt børn og unge. Foto: Ungdoms- og fritidsklubben Lavuk.

Højt til loftet

Ungdoms- og fritidsklubben Lavuk, som er en klub for unge, der er fysisk og psykisk udviklingshæmmede, er kommet fast på Lillevangsgården tre gange om ugen gennem de sidste 25 år.

“Der har altid været højt til loftet, og vi er blevet mødt med en accept og forståelse af, at her kommer nogle ryttere, som skiller sig lidt ud fra mængden. Man har skabt pladsen til os på Lillevangsgården og sikret sig, at de andre ryttere også forstod, at der skulle være lidt plads til os,” fortæller pædagog og rideansvarlig i Ungdoms- og fritidsklubben Lavuk, Kim Hjorth.

Fik du læst: Ude godt men hjemme bedst: Tamarind vender tilbage til Bytorvet

Mange af de unge i Lavuk har haft deres faste gang på Lillevangsgården, siden de startede i ungdomsklubben som 13-årige. Årene på Lillevangsgården har derfor givet dem et særligt forhold til rideskolen. Lavuk har nu fundet et nyt sted, hvor de unge kan ride, men det vil tage tid at opbygge samme tilhørsforhold som til Lillevangsgården, påpeger Kim Hjorth,

Lise Schack-Lindhardt fortæller, at ridekundernes forventninger ikke stemmer overens med faciliteterne på Lillevangsgården. Foto: Kristina Pihl

Lise Schack-Lindhardt fortæller, at ridekundernes forventninger ikke stemmer overens med faciliteterne på Lillevangsgården. Foto: Kristina Pihl

Et svært farvel

Siden Lise Schack-Lindhardt opsagde lejekontrakten i december, har mange af de faste opstaldere fundet et andet sted. I dag er der kun otte heste tilbage i staldene.

Siv Schack Linnemann og hendes datter har også fundet et nyt sted til deres to heste.

Fik du læst: Holleufer efter millionbevilling til støjskærm: “Dejligt at støjproblemerne anerkendes”

“Det nye sted bliver sikker fint nok, men det bliver selvfølgelig noget andet. Os der er herude bliver jo spredt for alle vinde, og jeg kommer til at savne de mennesker og den tone, der er herude,” siger hun.

For Lise Schack-Lindhardt der har redet i 40 år, er pigedrømmen om en rideskole nu snart forbi. De sidste tre år på rideskolen beskriver hun som hårde og fantastiske, og hun takker alle de frivillige for deres hjælp.

“Jeg har ikke fortrudt noget som helst. Jeg har fået nogle venner, som jeg vil have resten af mit liv. Vi plejer at kalde os 'familien Lillevang', fordi det er sådan, vi har det,” lyder det fra Lise Schack-Lindhardt.

Publiceret 08 February 2018 06:30

SENESTE TV