Nyt produktionskøkken skal sikre varm mad til ældre

Plejecenter Lillevangs nye produktionskøkken skal levere varmt mad til ældre og ansatte i kommunen

Af
Af Kristina Pihl

Et varmt måltid, der er leveret en time efter, det er færdigtilberedt. Det er den nye virkelighed for flere ældre og ansatte i Furesø Kommune.

Plejecenter Lillevang indviede onsdag et nyt produktionskøkken, der udover mad til plejecenterets beboere, også skal levere til Svanepunktet, Driftsgården og Jobcenteret. Det nyindrettede produktionskøkken er blevet muligt gennem en bevilling på 3 millioner fra Sundheds- og Ældreministeriet. Med beløbet går køkken fra at lave køleproduktioner til varmholdt produktioner. De ældre skal derfor ikke selv varme maden op.

Fik du læst: Farvel til Farum-institution: Rideskolen på Lillevangsgården lukker

“Med det nye køkken kan vi bedre smage retterne til, hvilket er svært at gøre med en køleproduktion, for der sker noget med smagen og med konsistensen. Jeg tror derfor på, at vi får en bedre oplevelse og en bedre konsistens fremover,” fortæller Tine Gram, der er ledende økonoma i køkkenet.

Friske råvarer

Jeanette Raade, der er teamkoordinator og økonoma på Lillevang, fortæller, at maden fremover vil blive lavet fra bunden og med fokus på sæsonens råvarer. En gang dagligt vil retterne blive kørt ud til borgerne i nyindkøbte transportvogne, der holder på varmen.

Fik du læst: Furesø Festival genopstår med ændret profil

“Som noget nyt vil borgerne få en varm ret til frokost og en kold ret til aften. Som det er i dag, spiser de en varm ret til aften, som de selv har varmet op, og så spiser de smørrebrød til frokost. Men vi har valgt at bytte rundt, fordi nogle af dem er mere friske til frokost,” forklarer Jeanette Raade.

Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling, Lene Munch-Petersen (A), klippede snoren over ved onsdagens indvielse, Foto: Kristina Pihl

Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling, Lene Munch-Petersen (A), klippede snoren over ved onsdagens indvielse, Foto: Kristina Pihl

Publiceret 09 February 2018 06:30

Furesø Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Furesø Avis
SENESTE TV