Klub har kæmpet i 8 år:

Endelig er et bådehus på vej

Ny lokalplan åbner muligheden for, at 400 medlemmer af Farum Kano- og Kajakklub kan få det bådehus, de har kæmpet for i otte år

Af
Af Anne Lønstrup

Farum Kano- og Kajakklub har et stort problem: Hvert år forsvinder kanoer og kajakker – nogle af dem til en værdi af 30.000 kroner – i nattens mulm og mørke.

”Vores både ligger i det fri i jernstativer. Selvfølgelig er de låst fast med kædelåse. Det hjælper bare ikke, når tyvene bruger den store 'universalnøgle' også kaldet en bidetang. Så er det let at liste en bil derned i ly af natten, klippe bådene fri, laste dem på en bil og køre til Sverige for at sælge dem.”

Fik du læst: Netværksgruppe for psykisk sårbare gør en forskel

Sådan siger Arne Kølbæk-Pedersen, bestyrelsesmedlem i Farum Kano- og Kajakklub.

Han glæder sig sammen med resten af klubbens medlemmer over, at kommunen nu sender en ny lokalplan i høring i otte uger. Lokalplanen gør det muligt for Farum Kano- og Kajakklub at bygge et 162 m2 stort bådehus på Skallepanden, som er et offentligt areal ved Furesøen, ejet af Furesø Kommune. En stor del af området er fredskov og det er omfattet af søbeskyttelseslinjen – så det kræver en ny lokalplan at få lov til at bygge i området.

Otte års tovtrækkeri

”Vi har haft DGI's arkitekttegnestue til at lave et forslag til et nyt bådehus. Vi har virkelig gjort os umage for at lave et projekt, der falder ind i den helt specielle natur, der er ved Skallepanden. Bådehuset skal bygges i træ, det er let og transparent, og det kommer ikke til at kunne ses fra søen,” siger Arne Kølbæk-Pedersen.

Fik du læst: Jes Holtsø tilbage i Farum 

”Vi har før lavet et forslag, som blev forkastet af forvaltningen. Der har også været en del modstand fra naboerne i området, og sagen har ligget død i nogle år, hvor der ikke rigtig er sket noget. Men for et par år siden, fik vi taget hul på det igen – bl.a. med Ole Bondos hjælp. Det skyldes nok, at vi er den eneste kano- og kajaklub ved Furesøen, der ikke har faciliteter til at have bådene indendørs,” siger han. 

Arne Kølbæk-Pedersen tilføjer, at Farum Kano- og Kajakklub efter otte års tovtrækkeri er velforberedt på at gå i gang med byggeriet.

”Det har ikke været en morsom proces. Den har været lang, men det gode ved det, er, at vi i ventetiden har fået oparbejdet en byggefond. Derfor har vi råd til bådehuset, vi har flere medlemmer med håndværkerbaggrund, og så snart høringsperioden er ovre, ryger spaden i jorden.”

Publiceret 10 February 2018 06:00

Furesø Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Furesø Avis
SENESTE TV