Færdsel på søerne er livsfarligt

Den lune vinter betyder, at isen på søerne ikke er tyk nok

Af
Af Kristina Pihl

Vinteren er kommet til Furesø. Men selvom termometeret har vist minusgrader, og der er is på søerne, er det forbudt at færdes på dem.

Furesø Kommune måler isens tykkelse på seks udvalgte søer. Det drejer sig om Svanesøen ved Skovlinien, søen nord for Søndersøskolen, Pavillionsøen ved Hareskovby, søen ved Lynghomskolen, søen ved Rørmose Park og regnvandsbassin ved Værløse Svømmehal.

Fik du læst: Festlige fastelavn: Se de mange glade og udklædte børn her

For at personer må færdes på søerne, skal isen have en tykkelse på 13 centimeter. Ingen af de seks søer har været i nærheden af det.

“Vi har desværre ikke haft en god vinter. Vi har kun haft kortvarig frost, og der skal nok være hård frost i en uge, før isen er tyk nok,” fortæller Benedicte Dyekjær, der er skov- og landskabsingeniør ved Furesø Kommune.

Benedicte Dyekjær understreger, at al færden på isen er på eget ansvar.

Fik du læst: Klub har kæmpet i 8 år: Endelig er et bådehus på vej 

“Vi sætter skilte op ved de seks søer. Lige nu står der skilte derude, hvor vi går opmærksom på, at isen er usikker. Hvis isen bliver tyk nok, skifter vi skiltet ud,” fortæller Benedicte Dyekjær.

Furesø Kommune opdaterer løbende på sin hjemmeside om isens tykkelse på de seks søer. Du kan følge med her: http://www.furesoe.dk/skoejteloeb.

null

Publiceret 13 February 2018 00:00

SENESTE TV