Glæde over støjskærm i Bregnerød

Borgerne i Bregnerød fik en uventet gave, da transportminister Ole Birk Olesen meddelte, at der er sat 10,3 mio. kr. af til 400 meter støjværn i Bregnerød

Af
Af Anne Lønstrup

Glæde Lars Hovgaard er en glad og lettet mand. Nu skal der sættes 400 meter støjværn op ved Hillerødmotorvejen, der løber 100 meter fra familiens hus.

Familien har boet i Bregnerød i 20 år. Hverken da de købte huset eller i årene efter betød larmen fra motorvejen noget særligt. Måske fordi der med fire små børn var nok at se til. Måske fordi larmen fra køretøjerne på vejen ikke var så øredøvende dengang.

Fik du læst: Furesø Festival genopstår med ændret profil

Men sidste efterår var irritationen over støjen blevet så stor, at Lars Hovgaard satte sig til computeren og skrev et høringssvar i forbindelse med VVM-undersøgelsen om udvidelsen af Hillerødmotorvejen.

Han skrev også læserbreve til Furesø Avis for at få politikerne råbt op, og her i det nye år kom han med i den støjgruppe, som borgmester Ole Bondo har taget initiativ til.

Startskud til flere støjværn

Men transportminister Ole Birk Olesen kom først på banen. Den 30. januar udsendte hans ministerium en pressemeddelelse om, at regeringen og Dansk Folkeparti har øremærket 10,3 mio. kr. til støjskærme i Bregnerød.

Fik du læst: Farvel til Farum-institution: Rideskolen på Lillevangsgården lukker

“Jeg synes selvfølgelig, at det er fuldstændig fantastisk, at der kommer støjværn her i Bregnerød. Og jeg håber, at det bliver startskuddet til også at få gjort noget ved motorvejsstøjen i resten af kommunen,” siger Lars Hovgaard, der er specialkemiker i forskningsafdelingen på Novo Nordisk.

Han kan hurtigt udpege to-tre andre steder i Furesø, hvor støjen fra Hillerødmotorvejen er lige så dybt generende for beboerne som ved hans bolig i det idylliske Bregnerød.

Lige på den anden side af vejen, som Lars Hovgaard bor på, kører bilerne på Hillerødmotorvejen. Foto: Anne Lønstrup

Lige på den anden side af vejen, som Lars Hovgaard bor på, kører bilerne på Hillerødmotorvejen. Foto: Anne Lønstrup

Publiceret 13 February 2018 06:30

SENESTE TV