Farumgård-sagen skal for retten

Sagen om de lukkede porte ved Farumgård kommer for retten til sommer

Af
Af Kristina Pihl

Portene til Farumgård har været lukket for offentligheden i syv måneder, og sådan bliver det ved med at være, i hvert fald ind til sommer.

Furesø Kommune politianmeldte i efteråret lukningen af herregården, og sagen har siden ligget hos politiet. Men nu er der nyt i sagen.

Fik du læst: På lørdag går startskuddet: Bolig- og livsstilsmesse rykker ind i Farum Arena

Nordsjællands Politi har over for Furesø Kommune oplyst, at sagen nu er overdraget til anklagemyndigheden. Anklagemyndigheden forventer, at sagen vil kunne komme for retten om ca. fire måneder, det vil sige inden sommerferien, skriver By- og Kulturdirektør Niels Thygesen i et skriftligt svar:

“Kommunen ser frem til, at sagen finder sin afslutning således, at alle Furesøborgere igen kan få glæde af det flotte landskab ned til Farum Sø”.

Uenigheder

I sommeren 2017 fortalte ejer Kresten Bergsøe til Furesø Avis, at han havde valgt at lukke portene, efter at flere af hans familiemedlemmer havde modtaget trusler, og Farumgårds havemand var blev overfaldet, da han bad en cyklist om at trække cyklen. Furesø Kommune politianmeldte lukningen, da den ifølge kommunen gik imod den tinglyste offentlige adgang til parken.

Kresten Bergsøe var dog af en anden opfattelse.

Fik du læst: Glæde over støjskærm i Bregnerød

”Det fremgår af tinglysningen, at ejeren kan tilbagekalde tilladelsen (den offentlige adgang, red.), såfremt den er til væsentlig gene. Det er min vurdering, at vi med trusler om vold og det seneste overfald befinder os i netop denne situation,” sagde Kresten Bergsøe til Furesø Avis tilbage i august 2017.

Chikane og hærværk

I dag fortæller Kresten Bergsøe, at beslutningen om at lukke for adgangen til Farumgård har haft konsekvenser.

”Vi har en lille hård kerne, der bryder ind igennem hegnet og vrider portene op, og det har vi faktisk haft en del problemer med,” fortæller han, men understreger også, at han har mødt en stor forståelse fra mange Farum-borgere.

Fik du læst: Henning Bek forlader Skovhuset: "Det er da vemodigt"

Kresten Bergsøe fortæller, at han er trist over, at sagen nu har stået på så længe. Men ifølge ham kan en endelig afgørelse have lange udsigter.

”Det bliver en lang rejse, for det stopper ikke, når den kommer til byretten. Uanset hvordan dommen falder ud, vil den sandsynligvis blive anket til landsretten, så vi sidder og kigger på et årelangt forløb,” lyder det fra Kresten Bergsøe.

Publiceret 15 February 2018 11:30

Furesø Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Furesø Avis
SENESTE TV