Billedtekst: Årets Furesø Revy vil blandt andet lave satire på affaldssortering, titlen som Årets Ungdomskommune, pesticid-ramte bier og SKAT, afslører Anni Ploug og Jørgen Lindemann.

Billedtekst: Årets Furesø Revy vil blandt andet lave satire på affaldssortering, titlen som Årets Ungdomskommune, pesticid-ramte bier og SKAT, afslører Anni Ploug og Jørgen Lindemann.

Furesø Revyen er tilbage:

"Det er som at bestige Mount Everest"

Holdet bag Furesø Revyen er klar med show nummer 14 om få dage. Det er holdarbejde for 30 entusiatiske teateramatører

Af
Af Anne Lønstrup

"Det er som at bestige et bjerg eller bygge et hus". Ordene er Jørgen Lindemanns. Han stiller sammen med Anni Ploug op til interview for at fortælle om årets Furesø Revy. Den bliver pudset færdig i netop disse dage, og holdet bag revyen har sat mødeintensiteten markant op for at nå at kunne præsentere 'Breaking News', som årets show hedder, lørdag 3. marts.

Fik du læst: Udvalg har sagt ja: Planer for Posthusgrunden kan snart sættes i gang 

”Vi er ca. 30 personer om at stable Furesø Revyen på benene. Bag scenen er der masser af opgaver at løfte, når scenen skal bygges, kostumerne skal syes, vinen til baren skal hentes o.s.v.,” fortæller Jørgen Lindemann. Han har sagt nej til at lade sig interviewe alene, for revyen handler ikke om ham, men sættes i værk af et stort samarbejdende hold, hvoraf mange har været med i mere end 20 år.

Gult hår og fake news

I år har mediernes tendens til at servere selv den mindste lille anti-nyhed med fede, gule bjælker påtrykt ”breaking news” lagt navn til revyen.

”Der er jo også en mand med gul frisure, som har inspireret med sin snak om fake news. Som revy bør man lave satiriske kommentarer til det, der sker i verden. Det er jo revyens våben at kunne sige sandheder med et glimt i øjet,” siger Jørgen Lindemann. Han er selv en af de faste skribenter på revyens tekster.

Læs også: Søren Krogh synger og fortæller i kulturhuset 

Han og Anni Ploug er ellers enige om, at Furesø Kommune efterhånden er så veldrevet, at det er svært at finde kommunale emner at gøre grin med.

”For en del år siden skulle vi jo bare slå op i Furesø Avis, så var der et revynummer. Men kommunen er blevet så veldrevet. Der er ingen skandaler, og Ole Bondo er bare sådan en sød, nærmest pletfri mand. Han kører i delebil, cykler til Paris og møder op og holder taler til dit og dat,” griner Anni Ploug og Jørgen Lindemann.

Så var der mere revystof i Peter Brixtofte, forstår man.

Rekvisitter til ’Breaking News’ og to af revyens skuespillere, Jørgen Lindemann og Anni Ploug.

Rekvisitter til ’Breaking News’ og to af revyens skuespillere, Jørgen Lindemann og Anni Ploug.

Er alle oppegående?

Selve arbejdet med revyen begynder længe inden premieren. Siden sidste revy for to år siden, har der været holdt en række 'hold-gryden-i-kog-møder', hvor hele holdet er inviteret.

”Så hyggesnakker vi over en middag eller laver noget teatersport, men møderne er mest til for at konstatere om vi er oppegående,” smiler Jørgen Lindemann.

Fik du læst: Bondo om udligningsreformen: "Helt forrykt - det kan få fatale konsekvenser for Furesø"

De frivillige er mellem 30 og 70 år, og da mange har været med siden 1990'erne, er det et sammentømret hold, der om få dage holder premiere.

Om lidt kan de nyde udsigten og frugten af deres arbejde:

”At lave revy er som at bestige Mount Everest. Turen derop er lang og sej og fuld af forhindringer. Men fordi vi er et hold, så når vi toppen. Og deroppe fra er udsigten fantastisk,” konstaterer de to skuespillere.

Furesø Revyen 'Breaking News' har premiere i Teatersalen i Farum Kulturhus 3. marts. Der spilles yderligere seks forestillinger 8., 9. og 10. samt 15., 16. og 17. marts.

Publiceret 25 February 2018 06:00