Kruse-elever imponerer:

Til tops i national matematikkonkurrence

Mikkel og Magnus fra Marie Kruses grundskole har regnet sig til tops i den national matematikkonkurrence Georg Mohr

Egentlig er matematikkonkurrencen Georg Mohr tiltænkt gymnasieelever. Men blandt de 15-20.000 deltagere i dette skoleårs konkurrence er også enkelte grundskoleelever. To af dem er Mikkel Sigurd Ebbesen Haagh og Magnus Edstrand, der går i henholdsvis 8. og 9. klasse på Marie Kruses Skole i Farum.

I november gik de to elever videre fra første runde af Georg Mohr sammen med 1.076 andre grundskole- og gymnasielever, og i januar lykkedes det dem også at kvalificere sig til konkurrencens finalestævne, der finder sted i Sorø fra søndag den 4. marts til onsdag den 7. oktober. Her er blot 44 elever tilbage af de mange tusinde, der stillede til start.

Både Mikkel Sigurd Ebbesen Haagh og Magnus Edstrand er tilknyttet TalentCampDK, som er et mentortilbud for elever, hvis faglige niveau ligger markant over klassekammeraternes. Ifølge de to elever har mentor-programmet haft en stor betydning for deres flotte præstation.

Fik du læst: Nyt posthus åbner på tirsdag

“Jeg havde ikke regnet med at gå videre fra konkurrencen, men efter prøven havde jeg en god fornemmelse i kroppen. Jeg har altid haft en interesse for matematik, men på et tidspunkt på TalentCampDK skete der virkelig noget. Der var et kursus i logik, og det var bare helt ny viden for mig. Og bagefter tænkte jeg: 'Ok, det er jo det fedeste det her, fortæller Magnus Edstrand. 

Både Mikkel Sigurd Ebbesen Haagh og Magnus Edstrand bruger mange timer om ugen på matematiske formler og opgaver, som deres klassekammerater ikke ville have mange chancer for at kunne løse.

Fik du læst: Hjertet på rette sted: Spejdernes Genbrug hjælper de hjemløse i kulden

“Man er nødt til at træne en del for gå videre i Georg Mohr-konkurrencen, for det er jo en del højere niveau end til daglig. Så min mentor i TalentCampDK sender mig nogle opgaver, og så får jeg heldigvis lov til at øve op til vinderseminaret i matematiktimerne”, forklarer Mikkel Sigurd Ebbesen Haagh.

Udover en afsluttende prøve, hvor de bedste går videre til internationale matematikkonkurrencer, byder vinderseminaret i Sorø også på fagligt og socialt samvær omkring foredrag og opgaveløsning.

Fra Kruses Gymnasium deltager også Alex Villaro Krüger, Jingdan Hua og Christian Bertram i vinderseminaret. De kvalificerede sig endda som nogle af de allerbedste fra Georg Mohr-konkurrencens indledende runder.

kp

null

Publiceret 03 March 2018 06:00

Furesø Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Furesø Avis
SENESTE TV