Nye tal fra politiet:

De fleste har tillid til politiet og føler sig tryg

Den seneste måling af borgernes tryghed viser, at de nordsjællandske borgeres tryghed og tillid til politiet holder niveauet

Rigspolitiet har netop offentliggjort 2017-undersøgelsen af danskernes tryghed og tillid til politiet, og den viser, at borgerne i Nordsjælland oplever næsten samme tryghed og tillid som året før. Det gælder både for borgerne i Nordsjællands politikreds generelt samt for beboerne i særligt udsatte boligområder - blandt andet Egedalsvænge i Fredensborg Kommune samt i Vapnagård og Nøjsomhed i Helsingør Kommune.

Fik du læst: Jonstrup får ny købmand

“Vores kerneopgave er netop at sørge for, at borgerne føler sig trygge og har tillid til, at politiet hjælper dem, når de har brug for det. Derfor er vi tilfredse med, at vi holder niveauet,” siger Helge Holbek, der er politiinspektør i Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse.

På landsplan er danskernes tryghed dog faldet. Andelen af borgere i Danmark, der føler sig trygge, er 85,7 procent. I 2016 lå den på 89,1 procent. Tilliden til politiet går på landsplan også en smule tilbage. 79,2 procent svarer i den seneste tryghedsundersøgelse, at de har tillid til politiet, mens det i 2016 var 81,1 procent.

Fik du læst: Vilsholm måske på vej i Folketinget

Også i Nordsjælland er andelen af borgere, der føler sig trygge, faldet en lille smule fra 90,1 procent i 2016 til 86 procent sidste år. Men forskellen er ikke signifikant, og politiet mener, at forskellen kan forklares med den statistiske usikkerhed.

mw

Nordsjællands Politi:

Nordsjællands Politi dækker de 13 nordsjællandske kommuner Allerød, Egedal, Fredensborg, Frederikssund, Furesø, Gentofte, Gribskov, Halsnæs, Helsingør, Hillerød, Hørsholm, Lyngby-Taarbæk og Rudersdal.

Politikredsen betjener cirka 500.000 borgere fordelt på 1.516 km2.

Politikredsens hovedstation ligger i Helsingør, og der er desuden politistationer i Frederikssund, Gentofte og Hillerød.

Publiceret 04 March 2018 07:00

Furesø Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Furesø Avis
SENESTE TV