Opråb fra Furesø Byråd

Furesø Byråd frygter, at tilfældigheder skal koste Furesø 25 millioner kroner

Anbefalingerne til en ny udligningsreform holder ikke vand. Det mener et enigt Furesø Byråd, som nu sender et opråb afsted til gruppeformænd og kommunalpolitiske ordførere på Christiansborg.

Fik du læst: En epoke er slut: Irma på Værløse Bymidte lukker

“Det er helt ubegribeligt, hvis regeringen vil basere sin politik på et grundlag, der er så usikkert. Det giver det indtryk, at man forsøger at få regnestykker til at gå op ved hjælp af en helt uforståelig og tendentiøs korrektion af Danmarks Statistiks materiale,” siger Furesøs borgmester, Ole Bondo Christensen (A), i en pressemeddelelse.

Derfor har han rettet et brev mod Indenrigsministeriet og politikerne på Christiansborg. Brevet er en reaktion på Økonomi- og Indenrigsministeriets Finansieringsudvalgs anbefalinger til en udligningsreform, der flytter penge mellem kommunerne.

Fik du læst: DEBAT: "Ærmerne skal smøges op i 'ghettoerne'"

Anbefalingerne tager blandt andet afsæt i en justering af udlændinges uddannelsesniveau, hvor man beder et mindre udsnit af udlændinge i Danmark om selv at indrapportere deres uddannelsesniveau. Men den metode må sættes i bero, indtil der foreligger data af bedre kvalitet, mener borgmesteren.

logy

null

Publiceret 05 March 2018 05:00

Furesø Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Furesø Avis
SENESTE TV