Englændere invaderer 3500

Copenhaften Outsider Art Galleri præsenterer to engelske kunstnere

Den 17. marts præsenterer Copenhagen Outsider Art Gallery to engelske kunstnere til udstillingen 'It's All Right'.

Fik du læst: Nye tiltag får flere i arbejde

Den ene kunstner er mere eller mindre anonym og hun går under navnet ”Aradne”, mens den anden godt nok hedder Andy Hood, men ofte lever en ret anonym tilværelse indelukket i sin lejlighed, hvorfra mange af hans motiver stammer.

Fælles for de to kunstnere er at de bruger maskiner og apparater til at fremstille deres værker.

Fotokunst fra hjemmet

Hjemme i sit eksil tager Andy Hood et kamera frem og tager en masse billeder af de rum, der omgiver ham. Han bruger kameraet som en slags skitsebog og eksperimenterer med motiverne, så man skal kigge nøje efter for at se, hvad noget forestiller. Andy Hood bruger ikke en computer til at manipulere sine fotos med, men derimod foregår alt sammen i hans kamera. Andy fik sit første kamera som barn, og har fotograferet siden han var 6 år.

Uhyggelige tekstilværker

Aradne vil helst være anonym. Til gengæld er hendes værker ikke bange for at stikke næsen frem. Aradne er med på den efterhåndende kraftige trend med brug af tekstil i sine værker. Hun benytter sig af en form for broderede skulpturer og man fornemmer virkelig den grove stoflighed og det taktile i værkerne, der alle er lavet hjemme i stuen på en ganske simpel symaskine.

Fik du læst: Nu varsler staten lockout

Går man nu og tror, at motiverne på broderierne er hyggelige, som vor mormor lavede dem, så bliver man slemt skuffet. Aradnes motivverden er næsten udelukkende af den uhyggelige slags, og består af mennesker og dyr hun har fået inspiration til, fra hendes opvækst i Afrika.

Der er fernisering på udstillingen lørdag 17. marts kl. 12-16 på Kirke Værløsevej 26A i Værløse.

Publiceret 11 March 2018 05:00

Furesø Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Furesø Avis
SENESTE TV