"“Der er ingen tvivl. Allerede nu kan vi se en meget positiv effekt i boligområde (...)," siger Carsten Spliid. Arkivfoto

Nye tiltag skal skabe mere ro:

Politiet har taget andre og hårdere metoder i brug i Farum Midtpunkt

En mobil politistation og en mulighed for at smide kriminelle ud af deres lejligheder er blandt de tiltag, der skal skabe mere ro i Midtpunktet - og de virker, siger politiet

Af
Af Kristina Pihl

Kriminaliteten i Farum Midtpunkt har gennem det sidste år været stigende. Derfor har politiet nu i samarbejde med Furesø Kommune sat ekstra fokus på området.

Fik du læst: Unge kandidater søges til talentpris

Carsten Spliid, der er vicepolitiinspektør i Nordsjællands Politi, fortæller til FuresøAvis, at der er blevet nedsat en særlig task force, hvor politiet, kommunen, kriminalforsorgen og skattemyndighederne har særlig fokus på de enkeltpersoner, der laver kriminalitet i området.

“I bund og grund gør vi det, fordi vi skal have de kriminelle orienteret væk fra kriminalitet og uroskabende adfærd og over i noget mere fornuftigt. Vi vil lægge et markant presse på de unge og deres familier,” forklarer Carsten Spliid.

Task forcen mødes en gang om ugen og allerede nu, har det givet positive resultater.

Fik du læst: DEBAT: "Kære byplanlæggere, tænk jer om"

“Der er ingen tvivl. Allerede nu kan vi se en meget positiv effekt i boligområdet, som kommer af, at vi kombinerer den politimæssige, synlige tilstedeværelse med kommunens forebyggende indsatser og Furesø Boligselskabs muligheder for at varsle opsigelser af lejemål, hvis man ikke efterlever kodekset for god adfærd i Farum Midtpunkt” lyder det fra Carsten Spliid, der fortæller, at to familier allerede er blevet truet med at blive smidt ud af Midtpunktet.

Mobil politistation

Som noget nyt har Nordsjællands Politi gennem de sidste par uger haft en mobil politistation i Midtpunktet. Den kommer cirka en til to gange om ugen. Ifølge Carsten Spliid fungerer den mobile politistation som en dialogbus, hvor politiet får mulighed for at snakke med beboerne i området. Politiet går blandt andet rundt på patrulje i gangstrøgene. 

Fik du læst: Dispensation skal sætte skub i restaurantdrømmene på Akacietorvet

“Det, der er interessant, er at komme ud og snakke med de beboere, som politiet ikke snakker med til hverdag. Vi ved godt, at der er forholdvis få af beboerne, der anmelder noget til politiet, og derfor har vi måske ikke et super nuanceret billede af, hvad der foregår. Den mobile politistation skal derfor give os et mere nuanceret billede af, hvad der sker i Midtpunktet,” siger Carsten Spliid.

Ifølge Carsten Spliid er der allerede sket et fald i antallet af utryghedsskabende adfærd.

null

Publiceret 13 March 2018 05:30