Det er i hjørnet syd for Langhuset i Værløse, at der er et ønske om at opføre et seniorbofællesskab på 36 boliger samt et fælleshus. Foto: Furesø Kommune

Det er i hjørnet syd for Langhuset i Værløse, at der er et ønske om at opføre et seniorbofællesskab på 36 boliger samt et fælleshus. Foto: Furesø Kommune

Endnu et seniorbofællesskab på vej til Furesø

Når byrådet mødes i slutningen af denne måned, skal det tage stilling til et seniorbofællesskab ved Langhuset i Værløse

Af
Helene Stolle

Furesø Kommune har brug for flere boliger, der er egnet til seniorer og borgere med funktionsnedsættelse - og nu lader det til, at der er 36 af sådanne boliger på vej. I hvert fald har udvalget for byudvikling og bolig netop nikket ja til planer om et seniorbofællesskab ved Langhuset i Værløse. Planer som byrådet så skal tage stilling til ved det næste møde den 21. marts.

De nye boliger skal etableres på det grønne område syd for Langhuset. Det er DAB, der ejer arealet, og der har i flere år været et ønske om at bebygge det med nye boliger.

Fik du læst: Bente Knap åbner dørene til ny butik 

 

Ifølge indstillingen fra forvaltningen til Udvalget for byudvikling og bolig vil de 36 nye boliger samt et fælleshus udgøre 3.369 m2, og byggeriet skal placeres sådan, at der sikres niveaufri adgang. Det betyder, at projektet kræver en 'omfattende terrænregulering', ligesom 'kun få af de træer, der findes i området vil kunne bevares'.

Hvis byrådet nikker ja til ønsket om at opføre endnu et seniorbofællesskab, skal der udarbejdes et nyt forslag til lokalplan for området, og den skal så sendes i offentlig høring i otte uger.

Publiceret 15 March 2018 11:15