"Alt i alt vil fordelene opveje generne ved at lukke flyvestationen for offentligheden i de to måneder om året, som forberedelse, løbsafvikling og oprydning kræver”, slår Mikael Boutrup og John Ingemann Allentoft fast. Privatfoto

Lokale kræfter skaffer ny miljøvenlig aktivitet til Furesø

Opdateret: Som de vågne læsere allerede har bemærket, så her det her årets aprilsnar.

Københavns teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen har netop meddelt, at det meget omtalte Formel-1 løb i købehavns gader ikke bliver til noget. ”-at påvirke centrale dele af byen i op til ni uger er uacceptabelt”.

Det har de internationale arrangører bag Formel-1 haft på fornemmelsen længe, og kontaktede derfor allerede i maj 2017 daværende Byrådsmedlem og udvalgsformand John Ingemann Allentoft med planer om en alternativ placering. Planerne er nu så langt fremme, at de kan offentliggøres: Fra 2019 og forhåbentlig mange år frem vil der blive kørt Formel 1-løb på Værløse Flyvestation.

Fik du læst: VIDEO: Musikalske musketerer er flyttet ind i Galaksen

Mikael Boutrup, manden bag et andet stort succes-arrangement Store Flyvedag udtaler:

”Det er oplagt at bruge landingsbanen til det. Den er 3,5 km. lang og vil give muligheder for hastigheder og overhalinger, som andre baner savner. Vi får faktisk en racerbane i verdensklasse, og de nye 10.000 m2 værksteder, der skal bygges på de ledige arealer i Laanshøj, kan bruges til mange andre ting: Store Flyvedag, dyrskue, rockkoncerter o.l.”

 

 

John Ingemann Allentoft glæder sig over, at han som en af de sidste handlinger, inden han trådte fra som formand for Miljø-, Plan- og Teknikudvalget, kunne underskrive tilladelsen til arrangementet og byggeriet på Laanshøj.

” Det ligger godt i tråd med vorres turisme- og erhvervspolitik. Titusinder af turister vil lægge penge i Furesø, og afviklingen af løbet, anlæg af banen, opsætning og nedtagning af tribuner osv. vil give beskæftigelse til vore hoteller, restauranter og virksomheder", siger han. 

Fik du læst: Hovedgadens powerkvinder: Vi vil skabe mere liv i hovedgaden

Også miljøet bliver der taget hensyn til. Formel-1 løbet på Flyvestation Værløse vil nemlig være det første i verden, hvor bremseenergien opsamles i nogle specielle energibokse ved hjulene. Efter hvert løb afmonteres de og køres til skoler eller plejehjem som supplerende varme. Det sparer energi og mindsker CO2 udledningen.

”Alt i alt vil fordelene opveje generne ved at lukke flyvestationen for offentligheden i de to måneder om året, som forberedelse, løbsafvikling og oprydning kræver”, slår Mikael Boutrup og John Ingemann Allentoft fast. 

Publiceret 01 April 2018 04:00

SENESTE TV