Idrætslinjen på Stavnsholtskolen er et tilbud for unge sportstalenter. Arkivfoto

Idrætslinjen på Stavnsholtskolen er et tilbud for unge sportstalenter. Arkivfoto

Skuffende ansøgertal til ny idrætslinje

Det er ikke lykkedes at tiltrække 20 nye elever til den kommende 7. klasse på idrætslinjen på Stavnsholtskolen

Af
Af Kristina Pihl

Ansøgertallet til den nye idrætslinje i udskolingen på Stavnsholtskolen har ikke levet op til forventninger, det viser de nyeste tal.

Ved ansøgningsfristen i marts havde 15 elever søgt om optag i den kommende 7. klasse, hvoraf 14 af ansøgerne var kvalificeret - og det er et stykke under kommunens målsætning om 20 elever i klassen. Formand for udvalget for skole og ungdomsuddannelser, Henrik Poulsen (A), indrømmer, at ansøgertallet ikke har levet op til forventningerne, men han tror stadigvæk på projektet.

Fik du læst: Råb og dårlig opførsel: Stressede bilister skaber farlige situationer for Furesøs skolepatruljer

“Vi havde håbet, at vi kunne oprette en klasse med 20 elever, men jeg tror sådan noget skal løbes i gang, og det vil tage et par år før, det har sat sig endelig fast. Jeg tror på, at der er behov for en idrætslinje, når vi har så mange ambitiøse idrætsforeninger i kommunen,” lyder det fra udvalgsformanden.

De 14 kommende elever i 7. klasse vil blive idrætslinjens anden overgang. I den nuværende 7.klasse er der 18 elever.

Manglende kendskab

Idrætslinjen på Stavnsholtskolen blev oprettet i august 2017 som et samarbejde mellem FC Nordsjællands, Furesø Idrætsråd og lokale idrætsforeninger. Målet med linjen har været at sikre, at lokale idrætstalenter kan kombinere en folkeskoleuddannelse men sport på høj plan. Ifølge Henrik Poulsen er det manglende viden om uddannelsen, der er hovedforklaringen bag, at kun 14 elever har søgt.

Fik du læst: Mindeord: Ib Andersen er gået bort

Udvalget vil nu kigge på, hvordan de kan udbrede kendskabet til linjen, blandt andet vil de undersøge mulighederne for et bredere samarbejde med de lokale idrætsforeningerne, det fortæller Henrik Poulsen. 

Økonomien skal løbe rundt

Da idrætslinjen blev oprettet i 2017 var forudsætningen, at det ikke måtte koste kommunen ekstra penge at have linjen kørende, Derfor lød målsætningen, at hver klasse skulle have 20 elever, hvoraf 50 procent af eleverne skulle komme fra Furesø Kommune. Selvom færre elever har søgt om optagelse giver projektet dog i første omgang ikke økonomisk underskud, fordi 85 procent af ansøgerne kommer fra andre kommuner, og det giver kommunen 65.000 kroner pr elev i stedet for 42.300 kroner.

Fik du læst: Helge Larsen er mere end bare Furesøs spillemand - nu ligger han nemlig på dansktoppen

“Det er klart, at vores idrætslinjen ikke skal belaste vores skolebudget. Idrætslinjen skal være en del af den buket, vi kan tilbyde vores unge mennesker, men vi skal ikke lave en idrætslinjen, der på længere sigt er afhængig af, at der kommer mange udefra. For mig giver det mening, hvis halvdelen af en klasse kommer fra Furesø, ” fortæller Henrik Poulsen.

Udvalget for skole og ungdomsuddannelse skal på udvalgsmødet 10. april beslutte, om der skal oprettes en ny 7. klasse for skoleåret 2018/2019.

Fakta om idrætslinjen

Den kommende 7. klasse vil består af to piger og 12 drenge:
11 af drengene er fodboldspillere fra FC Nordsjællands og en er tennisspiller. 
En af pigerne er svømmer og en er fodboldspiller.

Publiceret 05 April 2018 06:30

SENESTE TV