Ørken og beduinhistorier indtog Stavnsholtskolen

Små elever på Stavnsholtskolen fik besøg af organisationen Ibis

Det blev en helt særlig dag for indskolingseleverne på Stavnsholtskolen i Farum, da de havde besøg af Oxfam IBIS' LæseKaravane, som med historier, lege og billeder tog børnene med på en virtuel rejse til Jordan.

Et gys gik gennem forsamlingen af elever, da et mægtigt lyn flænser den kulsorte ørkennattehimmel på lærredet i den mørklagte gymnastiksal. Så voldsomme ser lyn ud, når man ser dem fra en klippeafsats i Jordans ørken Wadi Rum. Et syn som Hamad og hans familie er vant til, men som var ganske nyt for en folk danske børn.

Fik du læst: Befrielseskoncert med Farumkoret

Oxfam IBIS' og Vallekilde Højskoles LæseKaravane er på vej rundt i Danmark for at give danske skolebørn en helt særlig indsigt i hverdagen og livet for børn i Jordan – børn som eleverne har læst om i årets undervisningsmateriale fra Oxfam IBIS. Stavnsholtskolen i Farum var LæseKaravanens allerførste stop, og 130 elever fra skolen kom og hørte dem.

En helt anden verden

“Hvordan kan man leve i ørkenen?” spurgte en nysgerrig elev, og betragtede tænksomt billedet af det golde, rødlige landskab. Oplægsholderne forklarede, at det kan man, hvis man, som den beduinfamilie de besøgte, passer på hinanden og har masser af vand med.

Fik du læst: Furesø til kamp mod graffiti

Oplægsholderne rejste i deres fortælling videre fra Wadi Rum-ørkenen og ind til hovedstaden Amman, hvor Shahed og hendes familie levede i velstand. Eleverne måber ved billederne af rigt udsmykkede gemakker, privatchaufføren, som hver dag kører Shahed i skole, og de overdådige kulinariske anretninger. En elev undrer sig over den skarpe kontrast mellem beduinfamilien i ørkenen og overklassefamilien i Amman.

”Hvorfor er Shaheds familie så rig?” spørger han, og får at vide, at Shaheds forældre er både veluddannede og har højtlønnede jobs. Det blev en dag med masser af nye indtryk, der fik alle børnene til at tænke over forskellene mellem Danmark og Jordan.

null

Publiceret 15 April 2018 06:00

SENESTE TV