ANNONCE

”Folk, der har været kede af deres tænder, kan komme i gang når som helst,” siger tandlæge Henrik Sørensen, indehaver af Farum Tandplejecenter.

Få et smukkere smil med usynlige skinner

Farum Tandplejecenter har i de seneste år udført flere og flere behandlinger med de usynlige plastikskinner fra Invisalign. Alle voksne uanset alder kan få rettet tænder med skinner, ingen kan se

Det er aldrig for sent at få rettet sine tænder, og med de usynlige skinner fra Invisalign er det kun dig selv, der ved, at dine tænder og dit smil er under smuk forvandling.

Farum Tandplejecenter på Farum Hovedgade 11 har specialiseret sig i Invisalign – det originale og verdensførende system til tandretning med næsten usynlige plastikskinner.

”Invisalign blev opfundet for 20 år siden og raffineres konstant. Den smidige, behagelige plasttype, skinnerne laves af i dag, er nummer 70 i rækken. Farum Tandplejecenter var blandt de første, der anvendte Invisalign i Danmark, og i dag er vi blandt de tandklinikker, der udfører mange Invisalign-behandlinger,” siger tandlæge Henrik Sørensen, indehaver af Farum Tandplejecenter.

En behandling med Invisalign kan bestå af syv, 14 eller helt op til 100 skinner. Hver skinne retter tænderne op til en kvart millimeter.

 

 

Præcis simulering

Han var selv den første europæiske tandlæge, der benyttede Invisaligns første scanner.

Den opbevares stadig på klinikken som et minde, men i dag benytter Farum Tandplejecenter naturligvis en ny model.

Scanneren er fodret med data fra de næsten fem millioner mennesker på verdensplan, som har fået rettet tænder med Invisalign.

”Det betyder, at vi kan lave en meget realistisk simulering af, hvordan patientens tænder vil se ud efter endt behandling. Patienten får inden behandlingen et før- og efterbillede af sig selv, og efter behandlingen vil patienten kunne genkende sig selv på efter-billedet,” siger Henrik Sørensen.

Hvis de unge er til fest, kan de bare tage skinnerne ud, men faktisk kan man næsten ikke se skinnerne, når de sidder på.

 

Hurtig og behagelig behandling

Behandling med Invisalign går typisk hurtigere og er meget mere behagelig for patienten end traditionel tandretning med en fastgjort skinne, der skal strammes.

”Der findes tre typer behandling med Invisalign afhængigt af, hvor mange skinner man bruger. Det kan være syv, 14 eller op til 100 skinner. En gennemsnitsbehandling varer mellem ni og 12 måneder. Vi har også hurtige behandlinger, der måske kun varer tre måneder. Rigtig store behandlinger kan vare et par år,” fortæller Henrik Sørensen.

 

En kvart millimeter pr. skinne

De usynlige skinner fra Invisalign er også mere behagelige, fordi det stort set ikke medfører smerter, når den ene skinne udskiftes med en anden.

”Videnskabeligt og statistisk set giver Invisalign ikke skader på tændernes rødder, som man har set med faste skinner. Når en tand bliver bevæget for kraftigt og for hurtigt, kan man få en rodreduktion, dvs. korte rødder, og derfor kan traditionel tandretning med faste skinner til tider være smertefuldt. Det ser man ikke med Invisalign, hvor patienten skifter skinne hver uge. Hver skinne retter tænderne op til en kvart millimeter. Man læsper måske lige en dag eller to, men så lærer man at tale, så det kun er folk, der kender én rigtig godt, der kan høre, at man har skinner på,” siger Henrik Sørensen.

 

Alle voksne kan få glæde af Invisalign

Invisalign kender i princippet ingen øvre aldersgrænse. Den ældste patient, Farum Tandplejecenter har behandlet med Invisalign, var 79 år.

”Folk, der har været kede af deres tænder, kan komme i gang når som helst. Tidligere troede man ikke, at man ikke kunne rette tænder på voksne, og vi modtager desværre mange unge patienter, der har forladt skoletandplejen med meget skæve tænder og beskeden om, at der ikke kunne gøres mere for dem. Det er synd, men Invisalign kan hjælpe dem. Hvis de unge er til fest, kan de bare tage skinnerne ud, men faktisk kan man næsten ikke se skinnerne. Jeg har også selv været i gang med Invisalign, så jeg ved, hvordan patienterne har det, og hvordan Invisalign kan hjælpe dig til at smukt og ægte smil på en hurtig og behagelig måde,” siger Henrik Sørensen.

Farum Tandplejecenter

Farum Hovedgade 11 A

3520 Farum

Telefon: 4495 0902

klinik@farumtand.dk

www.farumtand.dk

Facebook: @farumtand