Anders Lie, som er et af Farum Svømmeklubs talenter. Foto Birger Vick
Anders Lie, som er et af Farum Svømmeklubs talenter. Foto Birger Vick
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Talent for svømning

Farum Svømmeklub har mange talenter, og tre af disse har kvalificeret sig til De Europæiske Junior Mesterskaber. Farum Avis vil tegne et portræt af de tre svømmere, og høre til deres træning, skole, fritid og drømme

Af Birger Vick
SVØMNING Anders Lie kom til verden for 17 år siden, i Glostrup, og det var også her han startede sin svømmekarriere.

Allerede som baby røg Anders i vandet, og gik til baby svøm (0-4 år) i Glostrup. Som 10 årig flyttede han til Farum, men i det første halve år svømmede han både i Glostrup og Farum, som Anders selv siger, det var for ikke at rykke det hele op på en gang. Han gik i skole i Farum.

Svømningen blev efterhånden Anders' liv, og da han som 15 årig vandt to bronzemedaljer på henholdsvis 400 og 800 m fri, ved Årgangsmesterskaberne, var vejen banet til elitekonkurrence.

I dag er Anders' favoritdistance 1500 m fri, han er efterhånden blevet defineret som langdistancesvømmer fordi han kan holde højt tempo i lang tid af gangen. Helst skal det også være på langbane, (50 meter) da det er en Olympisk diciplin, hvilket kortbane (25 meter) ikke er.

For at kunne være med helt fremme kræver det masser af selvkontrol og træning. Anders træner 11 svømmepas og tre styrketræningspas om ugen.

En typisk træningsdag for Anders er, op kl. 05.00 og af sted til svømmehallen, hvor der trænes fra 06.00 til 08.00. Derefter hjem og have morgenmad og af sted i skole. Klokken 18.00 står den igen på træning til kl. 20.00.

På spørgsmålet om det er sjovt siger Anders. Om morgenen ville jeg da helst blive i min seng, men når jeg først er kommet i gang er det ok.

Anders korte mål er EJM, hvor han håber at komme blandt de 10 bedste, og på et tidspunkt slå den danske juniorrekord på 1500 m fri, der i dag indehaves af Mads Glæsner (skal til OL i Beijing) og er på 15.27, Anders svømmer den pt. på 16.18, men han har endnu 1 ½ år tilbage som juniorsvømmer.

Når spørgsmålet falder på Farum Svømmeklub siger Anders, at han er glad for at være i klubben. Der er gode forhold, god træner og rigtig godt kammeratskab på eliteholdet, hvor det bliver til en del aktiviteter. Bl.a. skal de i nær fremtid på en overlevelsestur.

Langsigtet mål for Anders er at kvalificere sig til OL i London 2012, hvilket også er hans største drøm, men danske seniorrekorder, VM, EM samt en god uddannelse er også højt på listen.

Lige nu svømmer Anders på det danske juniorlandshold, og han var også med på Farum Svømmeklubs hold, der fik en fjerdeplads ved De Danske Holdmesterskaber for seniorer i Køge tidligere i år.

Skolegang bliver det også til. Anders går i 1G på Marie Kruse Skole, og han tager sin studentereksamen med Team Danmark støtte, der gør at den kan tages på fire år.

Med al den træning og svømning skulle man tro der ikke er plads til venner og fester, men det er der, dog ikke med de samme udskejelser som andre, for så ryger formen. Anders venter til jul og sommerferien, hvor det da godt kan blive til en lille en.

Publiceret: 13. Maj 2008 03:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Furesø Avis

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt