Mie Refn, der er en af Farum Svømmeklubs store talenter.
Mie Refn, der er en af Farum Svømmeklubs store talenter.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Talentet er der

14-årige Mie Refn er den anden af Farum Svømmeklubs talenter, der skal med til Europæiske Juniormesterskaber (EJM) i Beograd til sommer, men der skal hårdt arbejde til for at nå så langt

Tekst og foto Birger Vick
SVØMNING Mie Refn bor i Dan Turells elskede Vangede, og indtil for et år siden svømmede hun i Lyngby, men en trænerfyring gjorde at hun valgte Farum, bl.a. i kraft af cheftræner Simon Winther som hun kendte fra de Nordiske Årgangsmesterskaber.

Allerede i en alder af tre år stiftede Mie bekendtskab med det våde element, da hun begyndte med mor-barnsvømning i Lyngby.

Her svømmede hun jævnligt, og som 11-årig opdagede man hendes særlige talent, da hun blev nummer tre ved Danske Årgangsmesterskaber 2005, hvor hun året efter blev nummer et.

Mies favorit distancer er 50 og 100 meter butterfly, og helst på langbane, da det er olympiske distancer. Hun var også med på det Farum hold der blev nummer fire ved DM for Elitehold i Greve, tidligere i år.

Mie har vundet tre junior titler på 50 meter butterfly, og blev nummer otte ved Ungdoms OL i sommeren 2007. Mie håber på at tage medaljer ved DM på kortbane, efter sommerferien, og samtidig gøre det så godt ved EJM, at hun kommer videre fra indledende heat.

De langsigtede mål er OL i 2012, og medaljer til nationale senior mesterskaber, når hun som 16-årig rykker op som senior.

Alt dette kommer ikke uden hårdt arbejde, og masser af træning. Mie er i vandet otte gange om ugen, samt et styrketræningspas.

Tre af gangene er om morgenen, og her bliver hun kørt af sine forældre, og om aftenen bliver hun hentet, når hun slutter ved 20.30 tiden.

De dage hvor Mie træner om morgenen er hårde, og hun vågner først op når hun står i hallen kl. 06.00, og gør sig klar til at hoppe i bassinet.

Mie går i skole i Vangede, hvor hun går i ottende klasse, men på sigt er det meningen at hun skal på Marie Kruse skole under Team Danmark.

Med den megen træning er der ikke plads til fester, men en gang imellem bliver det til en tur i byen med klassen.

Som klub er Farum rigtig god. Svømmerne har det godt med hinanden, og laver forskellige sociale ting sammen. Snart skal de på en overlevelsestur sammen.

Forholdene er også idelle, hvor der både er kort- og langbaner, og sammen med Farum Familie Svøm har svømmerne deres eget styrketræningsrum.

Butterfly er Mies speciale, og det har allerede indbragt hende flere medaljer. Privatfoto
Butterfly er Mies speciale, og det har allerede indbragt hende flere medaljer. Privatfoto
Publiceret: 19. Maj 2008 14:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Furesø Avis

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt