Frederik Siem Pedersen svømmede en 10 plads hjem ved Ungdoms OL i Beograd. Privatfoto.
Frederik Siem Pedersen svømmede en 10 plads hjem ved Ungdoms OL i Beograd. Privatfoto.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Talentet kan nå langt

Frederik Siem Pedersen, er et af Farum Svømmeklubs største talenter, og han har allerede nu svømmet flere medaljer hjem til klubben

Af Birger Vick
SVØMNING For 17 år siden kom Frederik Siem Pedersen til verden, og efter tre ugers levetid begyndte han sin svømmekarriere, da han startede i Gladsaxe med babysvøm.

Som fire årig flyttede Frederiks forældre til Lynge, og her startede han i Slangerup Svømmeklub på begynderhold.

Godt fire år senere startede han som konkurrence svømmer i Slangerup, men der skulle gå endnu fire år før Frederik kom til Farum.

Da Frederik skulle rykke på A6-holdet i Slangerup, krævede det træning i både Ølstykke og Jyllinge, og da Frederik var begyndt på skole i Farum, valgte Frederik i en alder af 12, at smutte til Farum Svømmeklub.

Det var noget Frederik ikke skulle fortryde, for med forholdene i Farum Svømmeklub blev han bedre og bedre.

Efter to år i klubben blev han rykket op på Eliteholdet, hvor han i 2007, var med til at svømme en bronzemedalje hjem til Farum. Frederiks favorit discipliner er 200 og 400 meter fri på langbane, da disse er olympiske.

Frederik deltog som 15 årig ved Årgangs DM, og her blev det til 10 medaljer hvoraf de syv var af guld. Frederik var endvidere en af de tre Farumsvømmere, der var med til Ungdoms-OL i Beograd i juli 2007. Frederiks bedste placering her var en 10. plads. Senere på året blev det også til medaljer ved Nordiske Junior Mesterskaber, endda hele fem, hvoraf en var af guld.

OL som langsigtet mål

Til DM i kortbane i 2007 vandt Frederik en sølvmedalje i 200 m fri, og en bronzemedalje i 400 m fri, mod modstandere der var to år ældre end ham. Så medaljer og pokaler er der mange af, men Frederik håber på mange flere.

Til EJM i sommer, håber Frederik at gøre en god figur, og det skulle helst udmunde i en semifinaleplads, selvom konkurrencen er hård.

Senere i år håber Frederik at vinde DM for junior på langbane i 200 og 400 meter fri, samt slå den danske juniorrekord i 4 x 200 meter fri sammen med bl.a. Anders Lie.

Ligeledes er målet den danske juniorrekord på 200 meter fri, som i dag er 1.52.08, og indehaves af tidligere verdensmester Jacob Carstensen, sat helt tilbage i 1995. Frederik svømmer på nuværende tidspunkt 1.53.50 på distancen.

Langsigtet mål for Frederik er OL i 2012, samt deltagelse ved EJM til næste år, hvor målet er en finaleplads og en medalje.

For at være med helt fremme i dansk svømning kræver det masser af træning, og Frederik svømmer 10 gange om ugen, mens der er styrketræning tre gange.

Kræver viljestyrke

Det kræver viljestyrke at komme op om morgenen, selvom han bliver kørt til Svømmehallen. Der er ingen hjælp med at komme op, og det kan nogle gange være rart blot at blive liggende, når vækkeuret har ringet, men den går ikke. Om aftenen tager Frederik bussen hjem til Lynge.

Skolen foregår i 1G på Marie Kruse, under Team Danmark, og der bliver ikke meget tid til vennerne, men de fleste er dog også i svømmeklubben, hvor der er et fantastisk sammenhold. Fester og lignende må foregå i ferien.

Frederik kan godt lide Farum Svømmeklub, hvor kammeratskabet er godt, og træningen er god. Som Frederik siger, så længe jeg forbedrer mig er det sjovt at være i klubben.

Publiceret: 01. Juni 2008 08:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Furesø Avis

ANNONCER
Se flere