Frederik Siem Pedersen viste storform med hele 10 DM-medaljer. Privatfoto
Frederik Siem Pedersen viste storform med hele 10 DM-medaljer. Privatfoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Bedste DM nogensinde for Farum Svømmeklub

Hele 21 medaljer, 8 guld, 6 sølv og 7 bronze og en ny dansk juniorrekord blev svømmet hjem til Farum klubben ved DM på langbane i Gladsaxe fra 1. til 6. juli.

SVØMNING Frederik Siem Pedersen fik 10 medaljer og viste storform og overbevisende svømning. Allermest betydningsfuld for Frederik må være hans tid fra holdkappen i 4 x 200m fri. 1.52.00 er fænomenalt hurtigt, så hurtigt at han nu som 1. års junior for alvor melder sig ind i kampen om en af pladserne på landsholdets holdkap. Til sammenligning er 4. manden på landsholdets bedste tid 1.51.94. En positiv overraskelse var det, at Frederik tog juniorguldet og nåede helt frem til en 5. plads i seniorfinalen på den helt korte sprintdistance 50m fri. Desuden vandt han, mere ventet, juniorguld i 400m fri og 200m fri og juniorsølv i 100m fri. Endvidere tog han bronze i 800m fri og dertil skal lægges bronze i seniorernes 400m fri og 200m fri, samt junior-holdkapguld i 4 x 100m og 4 x 200m fri (ny dansk rekord) og seniorbronze i 4 x 200m fri.

Hvor Frederik tog sig af de kortere distancer, tog Anders Lie sig af langdistancerne. Med 8 medaljer i alt blev han Farums anden store medaljesluger. Anders' største resultat var naturligvis seniorguldet og dermed titlen som danmarksmester i 1500m fri. Men også hans sølv i seniorernes 800m fri på stævnets sidste dag var en stor præstation. Flere andre af de unge svømmere måtte melde fra til finalen, da de simpelthen var brændt ud efter 6 dages hårde konkurrencer. OL-svømmer Mads Glæsner kunne Anders ikke hamle op med, men i et tæt og spændende opgør med flere af de øvrige svømmere tog han alligevel sølvet til sidst. Anders fik desuden guld i juniorernes 1500m og 800m fri, sølv i juniorernes 400m fri samt junior-holdkapguld i 4 x 100m og 4 x 200m fri (ny dansk rekord) og seniorbronze i 4 x 200m fri.

Mie Refn svømmede ikke op til sine bedste tider på favoritdistancerne 50m og 100m butterfly, men var dog hurtig nok til at tage juniorsølvet i begge løb. Mie svømmede også den lange og hårde 200m butterfly, som hun ikke så ofte har givet sig i kast med. Det viste sig dog at være en god investering, da hun tog en bronzemedalje og altså svømmede 3 medaljer hjem i alt.

Ida Marie Vedel har haft en fantastisk sæson. Først blev hun udtaget til årgangslandsholdet. Siden vandt hun medalje ved de regionale mesterskaber. Derefter en guldmedalje ved Danske Årgangsmesterskaber, og som afslutning på det hele, fik hun ved dette stævne en sølvmedalje i 1500m fri for juniorer, og nåede endda finalen for seniorer og kvalificerede sig til juniorlandsholdet næste sæson. Det er en helt fantastisk udvikling for Ida, som kun er årgang '94.

Jonas Hansen er en anden svømmer, som også har haft en forrygende sæson. For 3 måneder siden havde det ellers mest været hårdt arbejde, men ved et stævne i Berlin fik han pludselig fuld udbytte af al sin træningsflid og var kun 7/100 af et sekund fra at kvalificere sig til Europæiske Juniormesterskaber. Ved dette stævne havde vi håbet på en lille ekstra bonus og en mulig junior- guld for Jonas i 200m butterfly, men i et meget tæt opgør måtte han "nøjes" med en bronzemedalje. Jonas fik desuden junior-holdkapguld i 4 x 100m fri og 4 x 200m fri (ny dansk rekord) og seniorbronze i 4 x 200m fri.

Caroline Harms-Tefke er sidste-års-junior og fik en bronzemedalje i 1500m fri. Medaljen kom i hus efter en lang og sej kamp mellem hende og Farums anden svømmer i juniorfinalen Ida Marie Vedel. Tiden 18.17.61 var en stor personlig rekord for Caroline, som beviste at selv om hun egentlig er butterfly-svømmer godt kan tåle mosten hos langdistancesvømmerne. Desværre for Caroline lykkedes hun ikke med sit primære løb 200m butterfly, hvor hun tog medalje sidste år.

Niklas Aagaard Hedegaard fik en drømmeafslutning på sin tid som junior, da han var med i 4 x 200m fri holdkappen der ikke alene tog en overlegen guldmedalje, men også satte dansk juniorrekord. Niklas havde rettet hele sit fokus på denne holdkap og rekordforsøget, til fordel for de stilarter han ellers satser på nemlig rygcrawl og medley. Niklas fik desuden junior-holdkapguld i 4 x 100m fri og senior-bronze i 4 x 200m fri.

Rasmus Sefeld havde et par gode løb, og en rigtig god 50m bryst, hvor han viste, at han kan klare sig blandt de bedste danske brystsvømmere. Der blev også leveret gode tider af de resterende Farumsvømmere, specielt debutanterne Laura Tvermoes, Christoffer Harms-Tefke og Jonathan Nielsen leverede flotte præstationer. Men også Karsten Vedel, Cecilie Lagerbon Olsson, Cecilie Christiansen, Malene Johansson, Camilla Tschikai Pedersen svømmede op til deres niveau eller bedre. Enkelte af de ældre svømmere har i år haft meget svært ved at få træningen til at passe ind i deres hverdag, hvor diverse eksaminer har haft en betydelig begrænsning på både træningsindsats og resultater.

Opsummerende må man sige, at Farum Svømmeklub igen i år har haft sit bedste DM nogensinde. Sammenligner man hvem der tager medaljer i år, i forhold til sidste år, er der kun ganske få gengangere. Generationsskiftet ser dermed ud til at være lykkedes, når de nye unge svømmere leverer endnu bedre resultater end holdet gjorde sidste år. Udover medaljerne og de øvrige gode resultater, forventer klubben at have 5-7 svømmere på juniorlandsholdet næste år. Allerede i år er Farum Svømmeklub med 3 svømmere, den klub i Danmark, der leverer flest juniorlandsholdssvømmere. Skulle antallet komme op på 5-7 må det næsten betragtes som en dansk rekord, da holdet normalt kun består af 15-20 svømmere på landsplan. Et fantastisk DM, et vellykket generationsskifte og en flok meget lovende talenter, er bestemt også et resultat af trænerteamet i klubben, elitetræner Simon Winther, assistenttrænere Anders Beck og Mark Vogel, konkurrenceholdstræner Jakob V. Mortensen, deres dygtige arbejde og træningsmetoder, som udføres med stort engagement.

/BV

Publiceret: 13. Juli 2008 16:59
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Furesø Avis

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt