Simon Winther drager om få dage på landsholdslejr sammen med tre deltagere fra Farum Svømmeklub´.
Simon Winther drager om få dage på landsholdslejr sammen med tre deltagere fra Farum Svømmeklub´.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Succesfuld træner

Tekst og foto: Birger Vick
SVØMNING Om få dage drager Farum Svømmeklubs tre deltagere, samt træner Simon Winther til den afsluttende finpudsning på en landsholdstræningslejr i Wien, inden det går løs til Europæiske junior mesterskaber (EJM). Farum Svømmeklub har på nuværende tidspunkt klaret sig bedre end tidligere, og det skyldes ikke mindst træner Simon Winther. Hvem er så denne træner, der har formået at få gang i svømmerne og talentmassen?

Simon Winther, er 36 år. Har selv svømmet i Ølstykke, og USA, men fandt ret hurtig ud af, at det var trænervejen han ville gå, da det var sjovere og han var en del bedre til det. Simon har været i Odense i 5 år, 3 år i Sigma Birkerød som assistenttræner, samt 1 år i Lyngby som cheftræner, inden han for 4 år siden tiltrådte som cheftræner i Farum. Da Simon kom til Farum Svømmeklub fristede klubben en tilværelse i anden division for hold, men målet var at komme op i Eliten. Det lykkedes, og sidste år blev det til en bronzemedalje for Farums Elitehold, mens det i år blev til en fjerdeplads.

Fra nu af vil Simon kaste sine kræfter ind på de individuelle svømmere, og her står Farum godt rustet. Med 8 guld, 6 sølv og 7 bronzemedaljer, i de netop afsluttende Danmarksmesterskaber for senior og junior, har Simon været med til at sætte Farum klubben på landkortet. Simon Winther ser en masse talent udover Anders Lie, Frederik Siem Pedersen og Mie Refn, der alle skal med til EJM. Som Simon siger, der er masser af talenter lige nedenunder de tre, og især pige årgang 95/96 ser spændende ud, men kun tiden kan vise, om de kan blive til noget. Det er dog betrykkende for de tre junior svømmere, at de har Simon med på landsholdet, når det går løs i Beograd.

Herunder vil Simon give sin vurdering af de tre Farum svømmere og deres muligheder ved EJM.

Alle tre svømmere er det, man kalder "første-års-juniorer". Det vil sige, de i år skal kæmpe imod svømmere på deres egen alder samt dem, som er et år ældre. Det betyder dermed også, at det primære mål for i år er at lære at gebærde sig på den internationale scene. Men hvis man kigger på resultatlisterne fra sidste års EJM, så har alle tre svømmere mulighed for en semifinaleplads, hvilket vil betyde top 16, og Anders Lie kan endda nærme sig en finale i 1500m fri (top 8). En anden stor mulighed ligger foran Frederik Siem Pedersen på 200m fri, hvor den danske juniorrekord, sat af legendariske Jacob Carstensen, er inden for rækkevidde.

Alle 3 svømmere har vist storform til træning i de forgangne to uger siden DM, og da vi samtidigt har været forskånet for sygdom og skader i de sidste par måneder, har jeg store forventninger til deres præstationer, og jeg glæder mig helt vildt til at se dem i aktion. Min eneste bekymring er stævneforholdene i Beograd, hvor det kan være ekstremt varmt, men det er jo heldigvis ens for alle. Og evt. varme har vi forberedt os på til et stævne i Portugal, så lad os se hvad de kan slutter Simon Winther.

Publiceret: 18. Juli 2008 11:32

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Furesø Avis

ANNONCER
Se flere