Minitalentholdets trænerteam Lizette Eistrup og Sabine Schade Jacobsen.
Minitalentholdets trænerteam Lizette Eistrup og Sabine Schade Jacobsen.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Talenter i svøb

Farum Svømmeklub har flere hold, og allerede fra start forlanges der visse krav for at kunne deltage. Her op til sæsonstarten kigger Farum Avis på holdene. Der lægges ud med Minitalentholdet

SVØMNING: Minitalentholdet er der hvor svømmere, som har gennemført svømmeskolen og som har mod på konkurrencesvømning, starter og alderen er typisk fra 7-10 år.

Der stilles dog visse krav til svømmerne, de skal først og fremmest være rigtig glade for at svømme. Så skal de kunne svømme crawl, ryg og brystsvømning og gerne kunne svømme mere end 50 meter uden at holde pause. Desuden kigger trænerne på om svømmerne er i stand til at arbejde med deres teknik og så skal de møde til træning mindst 2, helst 3 gange om ugen.

Et godt trænerteam

Minitalentholdets trænerteam består af Lizette Eistrup og Sabine Schade Jacobsen som begge er erfarne elitesvømmere. Sabine har vundet flere DM-medaljer i 200 meter bryst.

Lizette har vundet flere årgangs- og junior DM-medaljer. Det er nu tredje sæson at Lizette og Sabine, udfører et dygtigt og meget vigtigt arbejde med svømmeklubbens helt små talenter. Her ved starten af den nye sæson er der 16 minitalenter at holde styr på.

Det skal være sjovt at træne

Minitalentholdets træning er overordnet set en introduktion til klubbens konkurrenceafdeling. Der lægges i starten af sæsonen meget vægt på teknikken, men også på leg og samarbejde, så der kommer en god stemning på holdet - det skal være rigtig sjovt at komme til træning.

Senere hen på sæsonen vil der blive svømmet flere meter og træningen bliver mere hård. Teknikken er det allervigtigste og mest basale at arbejde med hos de unge svømmere.

Styrken kommer senere i takt med svømmerens vækst. Det er ikke usædvanligt at se unge svømmere forbedre deres tider voldsomt i perioder, hvor de i andre perioder står lidt stille.

Stævneerfaring

Minitalenterne skal til flere stævner i løbet af sæsonen. Et af de vigtigste er DUKA, som har lokal-, kreds- og landsstævne i henholdsvis februar, april og juni.

Sidste år havde minitalentholdet hele 5 svømmere med til landsfinalerne på Bornholm. Der vil også være flere stævner i Nordsjællands-miniturnering (NS-mini). Så er der Værløse Cup og selvfølgelig Farum Cup.

Forventninger til sæsonen

En af målsætningerne for trænerteamet er hele tiden at aflevere nye svømmere til oprykning, ca. 8 på en sæson, 4 ved juletid og 4 ved sæsonafslutning. Oprykninger foregår i samråd med talentholdstræner Kasper Didriksen, som også løbende holder et vågent øje med de nye talenter. For Lizette og Sabine er det på den ene side lidt ærgerligt at skulle af med svømmerne, da de har nået at få et godt forhold til dem og har fået sat skik på deres svømning, men på den anden side er det jo selve formålet med deres virke, at dygtiggøre talenterne så de kan tage næste skridt.

Trænerne har til denne sæson store forventninger til Anne Sofie Gadfelt som har forbedret sig meget, er teknisk dygtig, svømmede DUKA-landsfinale sidste år og helt klart står foran snarlig oprykning. Det gør Phillip Greve og Frederik Danielsen også, udover at de har forbedret sig meget, har de også nået en alder der gør, at de snart er klar til oprykning. Endelig fremhæver trænerne Malthe Letting som bare er 7 år, men allerede er meget dygtig og lærenem. Han udviser stor interesse for svømning, under OL spurgte han f.eks. trænerne om svømmernes undervandssvømning. Malthe stævnedebutterer i øvrigt til Værløse Cup 20-21. september. /BV

Publiceret: 24. September 2008 03:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Furesø Avis

ANNONCER
Se flere