Malthe nærmest kameraet, i sit første startspring, ved en konkurrence
Malthe nærmest kameraet, i sit første startspring, ved en konkurrence
Privatfotos
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Malthes første svømmestævne

Af Birger Vick
SVØMNING: Det er sin sag at stille op til svømmestævne for første gang. Til Værløse Cup den 21. september var det blevet 7-årige Malthes tur, til for første gang, at træde op på skamlen foran masser af tilskuere, banedommere, vendedommere, måldommere og overdommere. De er alle netop i dette øjeblik helt stille, og har al opmærksomhed rettet mod svømmerne, indtil startsignalet er givet og svømmerne er hoppet i vandet, så bryder larmen i hallen løs igen. Avisen har snakket med Malthe Letting om hans stævnedebut.

Malthe træder spændt op på startskamlen klar til at svømme 50 meter fri, men han var lidt for ivrig og bliver sendt ned igen af en official. Så lyder dommerens klar fløjten og han kravler op igen. Nu er alt i orden og starteren kommanderer "på deres pladser". Startsignalet lyder og så er det afsted. Rigtig flot startspring af Malthe. Svømmeren på banen ved siden af er 2 år ældre end Malthe og ham ved siden af igen er 5 år ældre. Det er Malthe klar over, så han lader sig ikke slå ud af at han ligger lidt bagud. Efter 25 meter skal der vendes og det bliver en flot saltovending. Så skal den ha´ gas op mod målenden. Malthe ryger lidt ud i siden af sin bane og kæmper lidt med banetovene. Trætheden begynder også at sætte ind, men så kommer en fin slutspurt og Malthe er i mål i tiden 54,11 sekunder. Efter løbet står far og mor klar med håndklædet og træner Lizette kommer også hen med masser af rosende ord: "Flot tid Malthe, hele 10 sekunder hurtigere end du har svømmet til træning, hvor var du god - næsten lige så hurtig som ham på 9 år, godt klaret - du er jo den alleryngste til hele stævnet!"

Malthe har en god farve i kinderne og er stadig ret forpustet, men så er han klar til at sætte sig og tale med avisens udsendte. Hvordan gik løbet? "Det var godt, min vending var god, men det var hårdt at komme helt hjem, jeg blev lidt træt". Var du nervøs da du stod på skamlen? "Det føltes godt at stå klar, men jeg var lidt nervøs, jeg ku mærke det i maven. Det var godt mine trænere havde sagt jeg skulle gøre mig våd inden starten, så jeg ikke fik chok når jeg hoppede i. Det var rigtig sjovt, jeg havde glædet mig, men starten var anderledes end jeg troede. Jeg troede det var en fløjte, men det var en brummetone. Hvad synes du om at gå til svømning? Det er rigtig sjovt, og jeg har gode kammerater.

Malthe Letting svømmer på minitalentholdet i Farum Svømmeklub, hvor han trænes af Lizette Eistrup og Sabine Schade Jacobsen. Han insisterede selv på at komme med til stævne selvom han kun er 7 år. Trænerne udtaler at han er meget dygtig, engageret og lærenem. Til det nyligt afholdte sponsorstævne svømmede Malthe hele 2300 meter på en time.

 

 

 

En stolt Malthe Letting har netop svømmet sine første 50 meter til Værløse Cup
Publiceret: 24. September 2008 01:12

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Furesø Avis

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt