Talentholdets trænerteam Kasper Dideriksen og Niklas Hedegaard. Privatfoto
Talentholdets trænerteam Kasper Dideriksen og Niklas Hedegaard. Privatfoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Masser af talenter

Farum Svømmeklub har fire konkurrencehold. Her ved sæsonstarten kigger Furesø Avis på holdene. Vi er nu nået til Talentholdet.
SVØMNING: Talentholdet er andet niveau i konkurrenceafdelingen. Svømmerne på holdet er generelt fra 9-13 år. Der skal trænes minimum 3 gange om ugen og helst 4. Overordnet set bliver svømmerne sporet ind på hvad konkurrencesvømning handler om. De lærer at læse og træne efter programmer, der angiver distance, svømmeart, om der svømmes med arme, ben eller sammensat, tempo m.m. Desuden skal de tilegne sig betydningen af masser af svømmefagudtryk som negativ split, progressivt tempo, build m.m. Den teknisk orienterede træning fortsætter med teknikserier, sprint, fokusering på vendinger, startspring osv.

Et trænerteam der ved hvad der skal til

Talentholdets trænerteam består af træner, Kasper Dideriksen, og assistenttræner, Niklas Hedegaard. Det er et team der ved hvad der skal til for at skabe gode svømmere. Kasper har således været dansk mester som årgangssvømmer, vundet DM-medaljer som juniorsvømmer, haft Østdansk juniorrekord i 100 meter medley, vundet mealjer til nordiske juniormesterskaber og deltaget ved Europæiske Juniormesterskaber, og han har som senior svømmet på Team Danmarks elitecenter og vundet flere DM-medaljer og holdmesterskaber. De korte crawl distancer samt 100 meter medley er hans speciale. Niklas Hedegaard har svømmet på Farums elitehold siden slutningen af 2003, han har været dansk årgangsmester i 200 meter fri og vundet rigtig mange årgangs sølvmedaljer i individuel medley, og så er han jo en del af Farums juniorholdkap, som i sommer vandt DM og satte ny dansk juniorrekord på 4X200 fri distancen.

Talentholdet rykker

Ved sæsonstart er der 16 svømmere på talentholdet, 3 er rykket op på konkurrenceholdet siden sidste sæson. Til gengæld er der kommet 4 svømmere op fra minitalentholdet, Jonas Hallberg Thuesen og Martine Taagholt har givet den fuld gas fra starten siden deres oprykning og er med det samme faldet fint til. For Oskar Kokholm og Emil Brohus har det taget lidt længere tid at finde ind på holdet, de har været lidt nervøse og pressede i starten, men bl.a. opstartsturen har hjulpet rigtig meget og de giver den nu fuld gas med højt humør. 2 nye svømmere er kommet til klubben udefra, Rahel Meconen og Daniel Christian, som begge gør det godt til træning.

Det er en god gruppe af svømmere på talentholdet lige nu, der træner godt og som omgås fint på tværs af aldersforskelle og stor niveauforskel. Fra trænerside er der for at motivere i den daglige træning taget initiativ til at kåre månedens svømmer, her bliver der taget hensyn til ting som træningsindsats, fremmøde og stævneresultater.

Boblergruppe på vej op

For at lette oprykningen er der blevet oprettet en boblergruppe, som har et ekstra træningspas sammen med konkurrenceholdet. Det er meget krævende at rykke op på konkurrenceholdet, træningsmængden bliver nemlig fordoblet. Derfor er det nødvendigt lige at vænne sig til at træne hårdere, få noget modstand og prøve at blive rigtig træt. I boblergruppen lige nu ligger Maja Hjuler, som er en teknisk dygtig og lovende svømmer, hvis primære svømmeart er butterfly. Så er der Christian Jacobsen, som er forholdsvis ny, men er kommet hurtigt gennem systemet, han er en rigtig god crawl svømmer især på 50 og 100 fri. Endelig er der Nikolas Thuesen, som er meget alsidig, og har en træningsmoral og -mentalitet som vil kunne bringe ham langt. Fælles for alle 3 er at det forventes at de rykker op i løbet af sæsonen. Signe Scharf er også meget tæt på boblergruppen, hun holder et højt teknisk niveau og er stærk på de lange distancer i crawl og også en god rygsvømmer

Vigtigste stævner

Et af de store højdepunkter for talentholdet er klubbens eget stævne, Farum Cup i januar, det er et stævne på hjemmebane, ofte kommer hele familien og kigger og så er det på langbane. Talentholdets svømmere deltager også i Nordsjællands Miniturnering (NS-mini) hvor der er flere stævner spredt over hele sæsonen, det er gode stævner som afholdes på én dag og hvor man kan vinde medaljer. Nogle svømmere kommer også med til DUKA-stævnerne. Så er der naturligvis klubmesterskaberne 30. november. Det største talentholdssvømmerne kan opnå er at kvalificere sig til danske årgangsmesterskaber (DÅM) som ligger i juni. Det er for alle landets bedste årgangssvømmere, som har kvalificeret sig i løbet af forårets område- og regionsmesterskaber. Sidste år kvalificerede 3 svømmere fra talentholdet sig til DÅM.

/BV

Publiceret: 28. September 2008 20:43

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Furesø Avis

ANNONCER
Se flere