Et af Stig Pedersens keramiske værker.
Et af Stig Pedersens keramiske værker.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Billeder fra dagligdagen og smuk keramik

Linda Falkesgaard og Stig Pedersen udstiller i Ganggalleriet i Farum Kulturhus

Billedkunstneren Linda Falkesgaard og keramikeren Stig Pedersen deler Ganggalleriet i Farum Kulturhus fra 24. juni til 5. august. Der er fernisering på åbningsdagen kl. 12.15.

Linda Falkesgaard maler billeder fra dagligdagen, så almindelig og fantastisk som sådan én nu kan se ud. Hun maler interiører med scener fra køkkenet, badeværelset og vaskekælderen, med møbler og bøger, legetøj og planter – eller den tilfældige bunke af aviser på bordet, shampooprodukterne i vindueskarmen i badeværelset og tallerkenerne på bordet.

Et fællestræk for alle hendes billeder er menneskets fravær, hvilket giver billederne en ro og et indtryk af stilhed eller tomhed. Menneskenes spor er imidlertid tydelige: De har tændt lys, leget, og fyldt opvaskemaskinen.

Stig Pedersen har arbejdet med det keramiske medie siden han var 16 år. Han er uddannet folkeskolelærer i formning, billedkunst og sløjd samt cand. pæd. i sløjd fra DPU. Endelig har han været lektor på læreruddannelserne i sløjd, materieldesign og håndværk og design - men det er som pensioneret fra alle disse ting, han slår sine folder som keramiker.

Som ung lærte han om det keramiske fag hos Nette Græmer på hendes keramikskole i Brønshøj, og har siden med skiftende intensitet arbejdet med leret. Senere har han fulgt op med kurser på Capellagården med Kenneth Williamson og i 2011 samme sted hos Malin Grumstedt.

Det er blevet til en del udstillinger bl.a. i Gejthuset i Frederiksværk, Brøndsalen på Frederiksberg, Kirkehavegård i Allerød og nu i Farum Kulturhus. Men han også udstillet bl.a. hos kunstforeningen på Københavns Dag- og Aftenseminarium og Kunstforeningen Limfjorden.

Publiceret: 15. Juni 2017 09:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Furesø Avis

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt