Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Billeder fra Indien

Åbningen af Immigrantmuseet markeres i Farum Kulturhus med en fotoudstilling af Peter Warna-Moors, der selv er immigrant

At Immigrantmuseet åbner dørene officielt fredag, bliver markeret i Farum Kulturhus med en fotoudstilling med billeder fra Indien. Det er fotografen Peter Warna-Moors, der selv er immigrant, der står bag billederne.

Per Warna-Moors er født i Litauen men vokset op i Tyskland, hvor han også uddannede sig som fotograf. Vejen til Danmark blev via kærligheden til en bornholmer og et arbejde som reklamefotograf.

Udstillingen viser billeder fra Indien, som Peter Warna-Moors har haft en stor interesse for siden 1991, hvor han i forbindelse med et Danida-projekt opholdte sig i Rajastan i flere måneder. Gennem billederne ønsker Peter Warna-Moors at vise Indien fra sin mest enkle og usentimentale side.

"Det er bemærkelsesværdigt, hvor få midler man kan nøjes med for at klare sig", siger Peter Warna-Moors og fortæller, at børnenes legeredskaber blot kan være en pind, som er tilspidset i begge ender, og som bruges i forbindelse med en form for tillempet kricket.

"Min interesse i Indien har været at fastholde mennesker i forskellige situationer og få en forståelse for deres liv, - i modsætning til mit arbejde her i Danmark, hvor jeg fotograferer det danske landskabs morfologi med hovedvægten på det æstetiske", fortæller Peter Warna-Moors og tilføjer, at i Indien fremtider livet i den mest rå form, uden behagelighedssminke.

"Derfor virker det også ægte. Og selvom livet i Indien virker meget forskelliget fra vores, kan jeg også se lighedspunkter", siger Peter Warna-Moors ogfortsætter:

"Tænker man på Indien, tænker mange på fattigdom, sygdom, usle liv og snavs. Men i Indien er der også en ydmyghed for livet, nærhed og medmenneskelighed", siger han.

Udstillingen kan ses frem til lørdag 18. februar.

Publiceret: 26. Januar 2012 09:21
¨
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Furesø Avis

ANNONCER
Se flere
Furesø Avis
Seneste
Furesø Avis
Mest læste
Furesø Avis
112
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt