Venstre, de konservaive, DF og LA har lavet en indgået et teknisk valgforbund. Her er det Venstres gruppeformand, Gustav Juul. Arkivfoto: Martin Warming
Venstre, de konservaive, DF og LA har lavet en indgået et teknisk valgforbund. Her er det Venstres gruppeformand, Gustav Juul. Arkivfoto: Martin Warming
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Borgerlige partier indgår valgforbund

Fire borgerlige partier er gået sammen i et teknisk valgforbund for at minimere spild af borgerlige stemmer

Valgforbund

Et valgforbund er et valgteknisk samarbejde, der indgås mellem politiske partier eller lister for at minimere stemmespild og for at maksimere antallet af mandater, der tilfalder partierne i valgforbundet. Ved opgørelsen af et valg, hvor to eller flere partier har indgået et valgforbund, regnes valgforbundet teknisk som et parti ved mandatfordelingen. Derefter fordeles mandaterne blandt valgforbundets partier.

Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance i Furesø har indgået et teknisk valgforbund op til kommunalvalget til næste år.

Den fælles målsætning med indgåelsen af det tekniske valgforbund er at undgå stemmespild og sikre maksimal borgerlig indflydelse efter næste kommunalvalg, forklarer Venstres gruppeformand Gustav Juul til Furesø Avis.

"Det er vigtigt, at den borgerlige blok står sammen, så vi undgår stemmespild. For venstre er det selvfølgelig målet at få en borgerlig borgmester - og selvfølgelig helst en Venstre-borgmester - men vi har forståelse for, at de andre partier også gerne ser, at det bliver én fra deres parti, der sætter sig i borgmesterstolen. Men det må eventuelle forhandlinger jo vise", siger Gustav Juul.

Fik du læst: Egedal og Furesø: "Mølleådalen skal være naturpark"

Gustav Juul var Venstres borgmesterkandidat ved kommunalvalget i 2013 - og han snupper gerne en omgang mere.

"Jeg stiller gerne op som borgmesterkandidat for Venstre i Furesø, men det er jo noget medlemmerne afgør på et opstillingsmøde", siger han.

Der findes ingen andre aftaler mellem de fire borgerlige partier, der hver især er frit stillet ved konstitueringen. Kommunalvalget afholdes den 21. november 2017.

Publiceret: 05. Maj 2016 05:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Furesø Avis

ANNONCER
Se flere