Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Borgerne glæder sig til renoveringen af Farum Hovedgade

Interessen for renoveringen af Farum Hovedgade er stor, og da kommunen inviterede til et gående infomøde om planerne, deltog flere end 100 borgere

Der er stor interesse og ikke mindst store forventninger til renoveringen af Farum Hovedgade. Det sås tydeligt, da Furesø Kommune for nylig havde inviteret til infomøde om planerne. Et møde, der begyndte med en guidet rundtur . 

De mange interesserede borgere mødtes med Furesø Kommune, entreprenøren og dialoggruppen bag projektet ved skulpturparken, hvor arbejdet med at renovere gaden begynder.

På grund af det store fremmøde måtte Ole Bondo Christensen måtte bruge megafon for at byde alle velkommen, og han benyttede lejligheden til at takke især dialoggruppen, der er sammensat af lokale borgere og erhvervsdrivende, for den store indsats siden februar 2015, da planlægningen af den kommende renovering gik i gang.

Ikke bare en gade

Grundtanken bag renoveringen er, at en gade ikke bare er en gade men derimod også et byrum, hvor det skal været rart at færdes og mødes, og hvor man respekterer de mange kultur- og naturværdier. Samtidig skal det være trygt for alle trafikanter at færdes, hvorfor hastigheden skal være lav.

Fik du læst: Byrådskandidater: "Bybækskolen er ikke attraktiv nok for de unge"

Netop hastigheden for bilerne var det gennemgående tema for de fleste af spørgsmålene blandt borgerne, der deltog på den guidede rundtur, og de var godt tilfredse, da de hørte om planen for at forbedre forholdene for de bløde trafikanter ved at adskille cykelsti og vejbane med kantsten samt planerne om at fodgængerfelterne bliver, så gående ikke skal ned på vejbanen, men bilisterne i stedet vil opleve, at de skal 'op over' fodgængerfeltet.

De mange fremmødte fik også mulighed for at hilse på Brian Petersen fra entreprenørfirmaet Zacho-Lind, der i løbet af året bliver et kendt ansigt i hovedgaden, og han var både imponeret og glad over den store interesse for renoveringen.

Et helt nyt byrum skabes

Borgmester Ole Bondo Christensen glæder sig også over den store interesse for renoveringsprojektet.

"Jeg er glad for, at så mange tog imod tilbuddet om at blive klogere på det nye byrum, der vil blive skabt i Farum Hovedgade. Der var også stor deltagelse på de to borgermøder, vi har holdt i forbindelse med udviklingen af helhedsplanen for hovedgaden. Vi bygger ikke bare nye veje og huse. Vi skaber en by, der er rar at færdes i, og jeg glæder mig meget til at følge arbejdet - og ikke mindst til at se resultatet”, siger han.

Historisk tilbageblik

Selvom arbejdet med at skabe et helt nyt byrum nu er sat i gang, skal man ikke glemme historiens vingesus - og Farum Hovedgade har faktisk masser af historie.

Furesø Kommune fortæller, at vejnettet nord for Farum Landsby kan relateres til omkring år 1800. 

“Der er fundet arkæologiske spor efter bebyggelse tilbage fra oldtiden, hvor bosættelsen er startet ved den vestlige ende af Farum Sø”

“Omkring bronzealderen er bebyggelsen flyttet østpå, til der hvor Farum Landsby ligger i dag”.

“I 1906 skete der store forandringer i Farum. Indenfor samme år kom både jernbanen og telefonen til Farum, og den markante bygning for A/S Slangerupbanens Oplands Bank på hovedgaden opførtes”. 

Fik du læst: Nu begynder renoveringen af Farum Hovedgade

“Byen blev kloakeret 1911-12, og i 1913 fik Farum Landsby elektricitet. Herefter voksede en ny stationsby op godt en kilometer øst for Farum Landsby med de til en stationsby hørende bebyggelser. Disse to dele er siden vokset sammen, og det betyder, at byen omkring Farum Hovedgade i dag har præg af såvel landsby og stationsby. Dette betyder også, at bebyggelsen langs Farum Hovedgade fremstår som et meget varieret byrum med mange perioder og byggeskikke repræsenteret”, oplyser Furesø Kommune.

Publiceret: 15. Maj 2017 20:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Furesø Avis

ANNONCER
Se flere