"I Fureø er interessen for gymnasielignende tilbud størst, og derfor er det dybt beklageligt, at der er brugt så mange forvaltningsmæssige ressourcer på erhvervsskoleinitiativet", siger Kasper Krüger (V) og Ole Holleufer fra Liberal Alliancer. Arkivfoto: Furesø Kommune
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Byrådspolitikere: "Vi må ikke bruge flere ressourcer på erhvervsskole-idéen"

“Det er beklageligt, at der er brugt så mange forvaltningsmæssige ressourcer på erhvervsskoleinitiativet, der åbenbart ikke er efterspørgsel efter”, lyder det fra Kasper Krüger (V) og Ole Holleufer (LA)

Hele initiativet omkring de nye erhvervsuddannelser, der skulle have været skudt i gang til august i år, er grebet forkert an. Det mener de to byrådsmedlemmer Kasper Krüger (V) og Ole Holleufer fra Liberal Alliance.

“I Furesø er interessen for gymnasielignende tilbud størst, og derfor er det dybt beklageligt, at der er brugt så mange forvaltningsmæssige ressourcer til at skabe erhvervsskoleinitiativet, der åbenbart ikke er efterspørgsel efter”, siger de to lokalpolitikere og understreger i samme åndedrag, at de vil arbejde for, at der skabe erhvervsrettede gymnasiale tilbud i Furesø som et HTX og HHX.

Læs også: Udvalgsformand om svigtende interesse for erhvervsskole: "Det er møgærgerligt"

 “Vi må i hvert fald sikre, at kommunen stopper med at bruge flere penge og ressourcer på at ombygge Bybækskolen til ungdomsuddannelser, der ikke er unge til. Kommunen har et meget begrænset anlægsbudget, og der er et stort behov for pengene andre steder på børne- og skoleområdet”, lyder det fra Krüger og Holleufer.

Campus Furesø til Jonstrup

Selvom der altså er trykket på standby-knappen for erhvervsuddannelserne, er idéen om det fælles uddannelsesmiljø for kommunens unge, Campus Furesø, ikke sat på standby. Det har formanden for børne- og skoleudvalget, Henrik Poulsen (S), tidligere meldt ud.

Det glæder både Ole Holleufer og Kasper Krüger, og de har, når børne- og skoleudvalget mødes næste gang, et forslag til, hvordan Campus Furesø-miljøet kan sættes i værk og ikke mindst hvor.

Læs også: Interessen svigter: Erhvervsuddannelsen på Bybækskolen bliver ikke til noget

“Campus Furesø vil med fordel kunne placeres i Jonstrup i tilknytning til det eksisterende 10. klassestilbud på Egeskolen. Det må også være i erhvervsskolernes interesse, så kan man på et senere tidspunkt kigge på andre placeringer”, siger de og tilføjer samtidig, at de glæder sig over, at netop 10. klassetilbudet på Egeskolen fortsat er en succes.

Fik du læst: Bondo i mindeord om Gerd Karlsen: "Hun har betydet en forskel for mange"

“Vi kan jo konstatere, at søgningen til Egeskolen er stigende - stik imod den generelle tendens, hvor færre og færre søger 10. klasse. Det er en flot anerkendelse af det fremragende tilbud, der er skabt i Furesø. På Egeskolen får eleverne et rigtig godt år og kommer godt videre i forhold til de næste uddannelsesmæssige skridt”, siger de.

Publiceret: 11. April 2017 08:38
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Furesø Avis

ANNONCER
Se flere