Der har været mange sociale aktiviteter mellem flygtninge og etniske danske furesøborgere de seneste år, men nu frygter Torben Schoer, at de forsvinder. Arkivfoto
Der har været mange sociale aktiviteter mellem flygtninge og etniske danske furesøborgere de seneste år, men nu frygter Torben Schoer, at de forsvinder. Arkivfoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: " Bliver kommunens nødvendige integrationsarbejde forringet?"

Torben Schoer, Mosegård Park 60, Værløse

Bestyrelsen for Røde Kors i Furesø Kommune har til min store forbløffelse og undring besluttet at fratage Elsebeth Lauridsen og Kaja Pihl deres opgaver som frivillige aktivitetsledere i forbindelse med kommunens flygtningeintegration.

Læs også: Frivillige i Røde Kors frataget deres opgave: "Det er virkelig trist"

Jeg har i cirka to og et halvt år været tilknyttet integrationsarbejdet som frivillig kontaktperson til flygtninge. I denne periode er jeg af Elsebeth og Kaja blevet matchet tre gange med en flygtning. Hver gang de tildelte mig en kontaktaftale med en flygtning, har jeg været imponeret over de to aktivitetslederes engagement og entusiasme. Når Elsebeth og Kaja i de forløbne år har  afholdt  diverse møder og arrangementer, er jeg ligeledes hver gang gået hjem med en fornyet motivation, der har styrket mig i mit samarbejde med min flygtningeven.

Man kan uden tøven bruge ordet ildsjæle om de to aktivitetsledere.

Læs også: Reaktioner: "Hvordan skal flygtningene undvære Kaja og Elsebeth?"

Nu er jeg blevet stærkt bekymret for, om bestyrelsen har truffet den rigtige afgørelse, når de fyrer Elsebeth og Kaja som integrationsledere. Vil kommunens nødvendige integrationsarbejde nu forringes til skade for kommunens flygtninge? Foruroligelsen og utrygheden over bestyrelsens meget pludselige og uforståelige handling bliver bestemt ikke mindre, når man læser, at det i første omgang "kun" var Elsebeth, man fyrede. Fyringen af Kaja kom først efter at hun  tilsyneladende i solidaritet med Elsebeth selv forinden havde indgivet sin opsigelse.

Formanden for Røde Kors i Furesø Tine Sahlgren skriver i en mail til alle frivillige, at "bestyrelsen er overbevist om, at hver af de frivillige på området fortsætter deres gode og nyttige indsats."

Hvorfra får I den overbevisning? Vi har på ingen måde - heller ikke med "hjælp" fra bestyrelsen - set dette komme.

For mit eget vedkommende overvejer jeg mit fremtidige engagement i flygtningearbejdet. Jeg afventer og ser, om bestyrelsen kommer med en  klarere orientering om, hvordan den mener, at integrationsarbejdet kan udføres bedre end det hidtil er sket.

 

 

Publiceret: 25. Juli 2017 16:01
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Furesø Avis

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt