Kommunalvalg 2017
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: "Akut mangel på dagtilbud for demente borgere"

Helle Vallentin, byrådskandidat for Enhedslisten, Lillevangsvej 3 3520 Farum

I Furesø Kommune er der akut mangel på dagtilbud for demente borgere. Der eksisterer pt. kun aktivitetstilbud på Lillevang. Tilbuddet på Lillevang består hovedsageligt i siddende aktiviteter.

Borgere med demens, som har brug for at bruge hoved og krop mangler aktivitetstilbud der tager udgangspunkt i den enkelte borgers behov.

I Enhedslisten Furesø har vi fået kendskab til pårørende, der mangler tilbud til demente i familien. Pårørende fortæller at manglen på kvalificerede tilbud og professionel støtte har negative konsekvenser på de dementes udvikling og livsglæde. Hvilket fører til store problemer i allerede pressede familier.

Pårørende fortæller også, at der ikke i Furesø er grupper for pårørende, hvor de kan støtte og hjælpe hinanden i en svær situation. Det findes i rigtig mange andre kommuner.

Derfor vil Enhedslisten rejse spørgsmål i byrådet om Furesø Kommunes demenspolitik og planer om etablering af tilbud til demente og arbejde for flere og bedre tilbud for demente og deres pårørende i Furesø kommune.

 

Publiceret: 20. August 2017 06:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Furesø Avis

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt