"Søndersøskolen bør bygges ud, hvis der skal skabes et godt læringsmiljø for de mange elever", mener en læser. Modelfoto: Mostphotos.com
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: "Alternativ fakta om Søndersøskolen"

Catrine Søndergaard Byrne, Kildebakken 13, Værløse

Politikere og forvaltning er tilsyneladende i en fælles vildfarelse: at Søndersøskolen er 4-sporet. Det er alternativ fakta! Og det er alternativ fakta at sige, at der ikke kommer kapacitetsproblemer på skoleområdet ved at tilføje yderligere 165 nye boliger til ét distrikt.

Søndersøskolen blev ombygget for en del år siden. På samme tid udbyggede man den til at kunne rumme 4 klasser pr. årgang i indskoling og mellemtrin. Men da ombygningen nåede udskolingen, blev økonomien for stram, så det blev sat på hold.

Siden da er både Ryget Skovby og Laanshøj yderligere udbygget med mange nye familier. 

I skoleåret 2016/2017 ramte den første årgang med 4 klasser udskolingen. En udskoling, som stadig alene har kapacitet til 3 spor. Man har inddraget faglokaler, skolebibliotek, teatersal. Søndersøskolen er presset udover alle grænser. Hvilket forvaltningen i øvrigt har indrømmet! 

En skole, der på flere årgange kører på dispensationer med 30 elever i klasserne. Hvordan skal det ikke gå, når disse årgange rammer udskolingen?

I forvaltningen og blandt politikerne har man til gengæld nu så mange gange sagt 4-sporet om Søndersøskolen, at det er blevet (alternativ) fakta. Det fremgår af Notat om Dagtilbuds- og skolekapacitet af 20. september 2016. Brug af alternativ fakta og lidt talmagi på befolkningsprognoser, og så er der pludselig plads til alle børn på Søndersøskolen. Vel at mærke distriktsbørn. Der er ingen tal om ikke-distriktsbørn, flygtningebørn osv. Der er heller ingen løsning på de mere end 80 ekstra børn, der kommer fra daginstitutionerne 1. februar og 1. maj. 

Drejer skolekapacitet sig kun om tal og beregninger?

Hvis politikerne vil have, at Søndersøskolen også på udskolingen skal rumme 4 spor, så er det nu, at de bliver nødt til at tage sig af problemet. Søndersøskolen skal udbygges.

Hvad siger skolebestyrelsen? Men det vil måske være at forholde sig til virkelig fakta!

Publiceret: 30. Januar 2017 20:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Furesø Avis

ANNONCER
Se flere