"Spørgsmålet er, om Furesø Kommunes politikere egentlig reelt ønsker borgerinddragelse og borgerinvolvering – sådan for real?", spørger Charlotte Søllner Hernø i dette debatindlæg
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: "Borgerinddragelse er et buzzword eller slet og ret fake news"

Charlotte Søllner Hernø, Bygaden 24, Kirke Værløse

I denne og den forgangne byrådsperiode har det igen og igen lydt, at man ønsker borgerinddragelse og borgerinvolvering. I samme periode er det imidlertid blevet vanskeligere og vanskeligere at bliver inddraget såvel som informeret på et passende og tilstrækkeligt tidligt tidspunkt eller i det hele taget. Spørgsmålet er, om Furesø Kommunes politikere egentlig reelt ønsker borgerinddragelse og borgerinvolvering – sådan for real?

Borgerne kan fx ikke længere henvende sig på rådhuset. Borgerne kan ikke længere stille spørgsmål på byrådsmøder, uden at spørgsmål er formuleret skriftligt og sendt i forvejen senest 48 timer før et givet møde, hvis agenda typisk først offentliggøres 5 døgn forinden. Borgerne inddrages heller ikke før forslag til planer udarbejdes, men først når disse gennem måneder og år er udarbejdet af forvaltning, politikere og eventuelt eksterne udefra kommende interessenter. På så sent er tidspunkt er det sjældent muligt at ændre så meget som et komma. Borgerinddragelse er således et indholdsløst buzzword eller fake news, som Donald Trump kalder hvad som helst, han ikke bryder sig om.

Og igen, igen, igen kan man i borgerservice ikke få udleveret den aktuelle kommuneplan, der er i høring. I lighed med for fire år siden blev jeg fredag den 21. juli afvist med, at den skulle borgerne selv printe, selv om den foreligger i trykt udgave. Det er forstemmende. Det er forkert. Og det er ikke borgerinddragelse at gøre det så usigelig svært at blive informeret, få viden og få mulighed for indflydelse.

Og pilen peger kun et sted hen: Det er jer politikere, der har ansvaret.

Publiceret: 22. Juli 2017 07:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Furesø Avis

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt