Borgerinddragelse findes i høj grad i Furesø. Det mener byrådsmedlem Henrik Poulsen (A). Arkivfoto
Borgerinddragelse findes i høj grad i Furesø. Det mener byrådsmedlem Henrik Poulsen (A). Arkivfoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: "Borgerinddragelse er vigtig - og findes"

Henrik Poulsen (A), Stenvadpark 12, Farum

Charlotte Søllner Hernø retter et kraftigt angreb på den manglende borgerinddragelse. Ansvaret ligger hos politikerne, siger hun. Det kan vi sagtens blive enige om. Derfor har vi også rettet fokus på borgerinddragelse i vores politiske arbejde. Byrådet har inden for det seneste år nedsat fire udviklingsudvalg, hvor borgere inddrages i målsætninger om byudvikling, ældreboliger, daginstitutioner og skoler. Det er det lange blik- og i god tid.

Læs debatindlægget fra Charlotte Søllner Hernø her

Vi har allerede fine eksempler på borgerinddragelse. Jonstrup89 har givet stærke og gennemarbejdede indspark til byudviklingen i Jonstrup. Vi udvikler seniorfællesskaber sammen med borgerne. Vi renoverer Farum Hovedgade efter et langt og intenst samarbejde borgerne langs gaden. Borgerne har flere gange tilkendegivet, at de er meget tilfredse med samarbejdet. De bidrager med viden og engagement.

Spørgetiden forud for byrådsmødet er et godt eksempel på, at borgerne har ordet - og vi lytter. Søllner Hernø beklager, at spørgsmål skal foreligge skriftligt. Det skal det selvfølgelig af hensyn til andre end spørgeren og den, der svarer, som regel borgmesteren. Det er et udmærket demokratisk hensyn.

Fik du læst: Flyentusiaster lander aftale om Hangar2

Hvis Søllner Hernø fulgte med i byrådsdagsordener og referater eller overværede byrådsmøderne, ville hun opdage, at vi ofte drøfter borgerinddragelse. Byrådet har to gange haft temamøder, hvor vi har diskuteret forskellige modeller. Der vil i de kommende år blive gennemført forskellige former for borgerinddragelse, hvor jeg ser frem til at høre borgernes erfaringer.

Jeg håber, at Søllner Hernø vil finde det spændende - også at deltage i. Og indse, at den halve sandhed ofte er en halv løgn. Borgerinddragelse findes.

Kommuneplanen er på over 100 sider og i mange farver, der gør kortaflæsning nemt og indlysende. Formatet strækker sig ud over A4, men den er tilgængelig på nettet. Skal vi ikke spare regnskoven for mere papir her? Det er selvfølgelig rimeligt, at man på forlangende kan få et print af planen, hvis skærmlæsningen ikke er mulig. Måske er den bedste løsning en “vandreudstilling” med illustrationer, kort og forklaringer på bibliotekerne. Det kunne også give anledning til debat mellem dem, der kiggede på.

Publiceret: 24. Juli 2017 08:22
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Furesø Avis

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt