"Købte vi hus i et stykke natur, der skulle til slagteren?", spørger Mads Lund fra Laanshøj. Arkivfoto: Martin Warming
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: En tilflytters undren over Laanshøj-forløbet

Af Mads Lund, Østre Alle, Laanshøj

Som nyere borger i Furesø er jeg temmelig overrasket over forløbet i Laanshøj. Hvor er lokalpolitikernes og forvaltningens varetagelse af naturhensyn og borgerinddragelsen?

Købte vi hus i et stykke natur, der skulle til slagteren?

Min kæreste og jeg havde netop tømt flyttekasserne, da Boligejendom og kommunen lancerede Laanshøj+ med fordobling af planlagte boliger, et 5-etagers højhus og flere naturområder, som skulle inddrages til byggeri. 

Vi var overraskede over, at kommunen fandt det i orden at ændre præmisserne for det, vi havde købt, med tilbagevirkende kraft. Og projektforslaget var illustreret med en ko, der skulle slagtes. Var det kommunens holdning til naturen?

Høringen, der blev overrulet

Vi så frem til at blive hørt. Men høres skulle de 900 underskrifter imod planen åbenbart ikke; ej heller 70 borgeres høringssvar med indsigelser om hensyn til naturen, trafikal overbelastning, øget institutionspres – og en bøn om at fastholde den gældende lokalplans 110 boliger.

For midt under høringsperioden lancerede lokalpolitikerne et holdningspapir: Kursen var fortsat overbebyggelse og sløjfning af naturområder. Er det borgerinddragelse på furesøsk: at man spørger, samtidig med at man tvinger noget andet igennem?

Samskabelsen, der udeblev

Vi gik til januars borgermøde for at blive klogere. Men nej; en tydeligt irriteret forvaltningsdirektør lod forstå, at holdningspapiret står ved magt, og at forvaltningen har strukket sig langt. Og Miljø-, Plan- og Teknikudvalgets konservative formand, John Ingemann Allentoft, konkluderede, at parterne må bøje sig mod hinanden.

Så det er altså borgerinddragelse på furesøsk: At præmissen er et modsætningsforhold mellem kommunens og borgernes interesser. At der udvises tvivlsom vilje til at tage borgernes forslag og bekymringer seriøst. At naturhensyn ignoreres.

Tænk, hvis der fandtes lokalpolitikere, der i stedet greb borgernes og beboerforeningernes enorme engagement og sammen skabte løsninger til det fælles bedste.

Publiceret: 26. Januar 2017 11:33
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Furesø Avis

ANNONCER
Se flere