Modelfoto
Modelfoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: "Har Furesø fået en bykonge?"

Sven Christophersen, Rolighedsvej 32, Værløse

I Furesø Kommune er penge tilsyneladende ikke noget problem. Der bliver i hvert fald brugt mange af dem. Og Borgmester Bondo (S) er en sand specialist i den øvelse. Han og hans røde flertal ville have et nyt rådhus til 200 millioner, men det fik Venstre forpurret, så udgiften blev ca. det halve.

Ud over at være borgmester er Ole Bondo også formand for Vestforbrændingen, hvorfor der blev brugt 23 millioner på bøtter til en forældet affaldssortering. Og måske for at fejre dette, blev der ifølge Jyllands Posten brugt en del penge på dyre hotelovernatninger, rejser med ægtefæller, middag på Michelin-restaurant og et par tusinde flasker vin. Selvfølgelig på borgernes regning.

Der er ingen smalle steder hos Vestforbrændingen. Det kommunale affaldsselskab er storforbrugere af vin, cognac – og chokoladeæsker. På et år blev der indkøbt 602 flasker vin. 

En ny Arbejdsformidling skulle Furesø da også have. Det havde man beregnet til at skulle koste 7 millioner. Heldigvis fik Venstre endnu en gang trukket i bremsen, så det kunne klares for ca. 3,5 million. Desværre havde man engageret sig med underbetalt arbejdskraft fra et Østland.

Vi hører også, at det går fremad med beskæftigelsen i Nordsjælland. Bare ikke i Furesø, der har fem gange så mange på kontanthjælp som f.eks. vores nabokommune Allerød.

Derudover har Furesø gennem to år brugt 730.000 kr. på fem pladser beregnet til sårbare unge. De er bare aldrig er blevet benyttet.

Ikke så mærkeligt, at der ikke er råd til at sætte ejendomsskatterne ned, selv om mange er ved at knække under byrden. Med Furesø Kommunes forbrug kan vi vel snarere forvente, at skatterne vil blive sat op efter kommunalvalget.

Og så er der Lånshøj. Der udføres diktatorisk enevælde, da det nu er forbudt at stille spørgsmål til politikerne. Men den sag er godt beskrevet både i aviser og på tv.

Man fristes til at bryde ud i sang: Her går det godt, fru kammerherreinde…

Publiceret: 19. Marts 2017 17:20

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Furesø Avis

ANNONCER
Se flere