"Endelig kom i sommer 2017 et privat investorprojekt, som matcher de fleste ønsker fra borgermødet og som kan løfte Hovedgaden ud af det triste miljø, som opleves pt. - vis nu positiv handling", skriver Kate Lerager i dette debatindlæg. Arkivfoto: Martin Warming
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: "Hvor er kommunens handlekraft?"

Kate Lerager, Kastanie alle 28, Farum

For snart 3,5 år siden var vi mange borgere til borgermøde på Ellegården ifm. at REMA ønskede at bygge i Farum Hovedgade - samme dag gik Eurospar konkurs- ikke pga. REMA, men pga. privat fejlinvestering i andet regi.

På borgermødet var der en negativ holdning til REMA, som mest handlede om, at der ikke var tænkt private boliger ind i projektet. Vi var mange borgere, som ønskede supermarked, specialbutikker, cafemiljø kombineret med lækre lejligheder i en god størrelse.

Fik du læst: Video: 350 elever tog på en levende påskevandring

Derfor blev kommunen opfordret til at bakke op og sætte fokus, når nu Eurospar var lukket og muligheden var der til at gøre noget radikalt som kunne imødekomme borgernes ønsker. Ønsker om et dejligt torv med dejlige lejligheder med sydvestvendte altaner (ikke nordøst) med udsigt til skov og eftermiddagssol.

Endelig kom i sommer 2017 et privat investorprojekt, som matcher de fleste ønsker fra borgermødet og som kan løfte Hovedgaden ud af det triste miljø, som opleves pt. - vis nu positiv handling - i lokalplanen står, at Frodes plads først renoveres endeligt, når der er taget beslutning om byggeriet - hvad sker der for forvaltningen - hvem er det som bestemmer?

Fik du læst: Borger: "Find en løsning på graffiti-problemerne"

 Se nu at blive den attraktive forstadskommune, hvor Hovedgaden får det velfortjente løft, som skal bære byen frem - den ligner skrammel og er yderst pinlig og meget usikker for bløde trafikanter - skæve kanter, bump, huller, dårlig vejbelysning etc.- om dagen trist og uden stemning og efter mørkets frembrud meget usikker at færdes på.

Kære Furesø - stå ikke i stampe - se nu at sæt fokus og handling - sæt en dato for borgermøde og lad os se at få taget en fremadrettet beslutning.

Publiceret: 27. Marts 2018 06:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Furesø Avis