"Mantraet er, at der er styr på økonomien. Det kan jeg ikke se er tilfældet", skriver Lars Carstensen, der er borgmesterkandidat for de konservative. Foto: Lars Dalby
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: "Jeg kan ikke se, at der er styr på økonomien"

Lars Carstensen, Borgmesterkandidat (C), Maglehøj 94. Farum

Budgettet for 2018 er vedtaget i Byrådet uden den store dramatik. Ingen partier har lyst til at tage fat på de langsigtede udfordringer lige op til et valg. Kommunen kommer ud med et bragende underskud i 2017, som bliver finansieret af kassebeholdningen. Kommunen bruger rub og stub og efterlader ikke noget til en regnvejrsdag. Det er ikke rettidig omhu.

Læs også: Enigt byråd bag budgettet: Flere penge til børn og ældre

Det vedtagne budget efterlader en række alvorlige udfordringer uden løsninger:

1. Behovet for genopretning af skoler og daginstitutioner er langt større end de penge, der er sat af til formålet. Der tales om, at vedligeholdelsen skal ske efter en ”trangsrækkefølge”, men hvad nytter det, når alle har kæmpe efterslæb, og der ikke er afsat penge til det?

2. Den demografiske udvikling stiller større og større krav til investeringer i ældreegnede boliger og plejehjem. Vi bliver nødt til at følge med i den udvikling, hvad enten det skal ske i kommunalt eller i privat regi.

3. Det er fortsat ubesvaret, hvordan kommunens økonomi skal hænge sammen, når statstilskuddet ophører i 2021? Der skal findes 70 millioner kroner om året for at kompensere for det.

Fik du læst: Fuld gang i forskningsprojekt: Dans, musik og bevægelse har betydning for hjernen 

Alligevel lyder mantraet, at: ”Der styr på økonomien”. Det kan jeg ikke se er tilfældet. Jeg siger: ”Han har ikke noget på!”, ligesom den lille dreng i Kejserens nye klæder.

Jeg frygter, at de stigende indtægter, som kommunen budgetterer med i 2018, udebliver, og at de uløste udfordringer bevirker, at vi ender med skattestigninger. Vi burde allerede have løsningerne klar.

Publiceret: 13. Oktober 2017 06:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Furesø Avis

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt