Charlotte Søllner Hernø, der selv bor i Kirke Værløse, er rasende over, at borgerne i Kirke Værløse ikke er blevet inviteret med til de formøder, der har været om Laanshøj. Arkivfoto: Helene Holm Stolle
Charlotte Søllner Hernø, der selv bor i Kirke Værløse, er rasende over, at borgerne i Kirke Værløse ikke er blevet inviteret med til de formøder, der har været om Laanshøj. Arkivfoto: Helene Holm Stolle
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: "Kirke Værløses borgere regnes slet ikke"

Af Charlotte Søllner Hernø, Bygaden 24, Kirke Værløse

Længe inden forslag til en ny og langt mere omfattende lokalplan for Laanshøj er blevet sendt i offentlig høring, har Kirke Værløse borgere og grundejerforeninger forsøgt at blive medinddraget på lige fod med de borgere, der allerede bor på Laanshøj, da den gamle flyvestations område siden 1913 unægtelig har været en del af Kirke Værløse. Det fremgår således også af vedtægterne fra 1938 i den høringsberettigede grundejerforening for hele området – vedtægter, som Furesø Kommune har godkendt.

Alligevel er landsbyen Kirke Værløse ikke blevet inviteret til at deltage i de mange formøder, der har været, og anmodning om at måtte blive inddraget fra forskellig side er blankt blevet afvist af forvaltning og politikere.

Det synes derfor at være ganske klart – også i denne sag – at Furesø Kommune ikke ønsker at inddrage direkte berørte parter.

Kirke Værløse bliver direkte berørt af udbygningen af Laanshøj. Trafikbelastningen af Lejrvej bliver større og større og det er allerede nu stærkt generende for de mange borgere, der bor direkte ned til Lejrvej og for erhvervsområdet. Men også borgerne på Kildebakken og Bygaden er og bliver direkte berørt af den stadigt stigende trafikmængde fra borgere, der henter og bringer børn i institutionen og som handler ind i den lokale dagligvarehandel. Det kan næppe komme som en overraskelse.

Alligevel er Kirke Værløse bevidst aldrig blevet inddraget. Kirke Værløse findes simpelthen ikke, hvilket også fremgår overordentlig tydeligt af Miljøvurderingen af Forslag til tillæg 13 til Kommuneplan 2013, der samtidigt er i høring netop nu.

Fy for en stinker af en del og hersk-kultur, der er præget af en syg og udemokratisk totalitær tankegang.

Publiceret: 03. Februar 2017 09:30
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Furesø Avis

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt