"Trafikafvikling, skole-og institutionsforhold, områder som i forvejen er pressede, bliver forværret", skriver Hanne Juel fra Alternativet og spørger, om man overhovedet kan regne med lokalplanerne. Arkivfoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: "Lokalplaner og gennemsigtighed"

Hanne Juel, Birkevang 20B, Hareskov, Alternativet Furesø

Vores kommunalpolitikere udtrykker meget ofte, at ”vi finder løsninger sammen”. Problemet er bare, at der allerede inden borgerne bliver inddraget ofte er foretaget aftaler, som forhindrer, at der kan foretages kloge og visionære beslutninger til gavn for alle borgere. Lokalplan 122 for Laanshøj, som nu er i høring, er et godt eksempel. Kommunen har inden borgerinddragelsen lagt sig fast på et stærkt forøget antal boliger.

De mange boliger er placeret til skade for både naturen og indsigten til det smukke oprindelige Laanshøj. De nuværende beboere føler sig rettelig snydt. Trafikafvikling, skole-og institutionsforhold, områder som i forvejen er pressede, bliver forværret. Tilliden til vores politikere lider alvorlig skade. Er det sådan kommunen fremover vil agere? Der ligger et stort arbejde foran os med planlægning af bebyggelse i Sydlejren.

Her er der få måneder efter vedtagelsen af en del-lokalplan allerede søgt dispensation for byggehøjden. Kan man overhovedet regne med lokalplaner? Vi i Alternativet Furesø opfordrer til, at der i alle forhold tænkes på, at borgerne skal kunne følge med helt fra starten og have indflydelse, således at det er muligt at tænke langsigtet og visionært. ”Alternativet” arbejder med visioner om bæredygtighed på disse 3 områder: miljømæssigt, socialt og økonomisk.

Publiceret: 31. Januar 2017 16:51
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Furesø Avis

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt