Zanne Jahn, leder af Farum Kulturhus, foran den skulptur, der blev genindviet ved lørdagens mindehøjtidelighed for Peter Brixtofte. Privatfoto
Zanne Jahn, leder af Farum Kulturhus, foran den skulptur, der blev genindviet ved lørdagens mindehøjtidelighed for Peter Brixtofte. Privatfoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: "Mindehøjtidelig blev et tilløbsstykke"

Inge Storm, Skovbakken 21, Farum

Der var ikke en kvadratmeter tilbage i Farum Kulturhus, da borgerne med kulturleder Zanne Jahn i spidsen, mindedes Peter Brixtoftes store engagement i kulturlivet. Mødet blev indledt af Ole Bondo, som specielt huskede Kulturparken, hvor skulptørerne huggede deres værker på stedet, mens tusindvis af mennesker kiggede  forbi. En veloplagt Zanne Jahn fortalte i eventyrform en grum historie fra det virkelige liv, om en flot bronze skulptur, som blev røvet, smidt på en mark og tilbragte et års tid i hittegodskontoret i Hillerød, hvor den samlede støv sammen med diverse stjålne designmøbler og lamper. Men en vaks betjent lagde et billede på facebook, hvor Lokalavisen genkendte den, så nu står skulpturen "Servitude" af Yael Artsi igen  som vartegn i Kulturhuset - til glæde for borgerne og til minde om Brixtofte.

Hugo Piet Hein huskede sit første møde med en smilende, engageret Brixtofte, som han malende beskrev, som en ladestation af energi. Han omtalte Farum som Piet Hegn's venskabsby og fortalte, at hans far var meget stolt af Kumbelhaven.

Størst og varmeste bifald gik til Marie Brixtofte, som beskrev sin far som meget interesseret i kultur. For ham var kultur: kunst, musik, film og sport. Men også en åbenhed og nysgerrighed over for andre kulturer. Hun fortalte humoristisk, hvordan alle julegaver fra far var firkantede. De bestod af bøger eller musik, som han absolut synes, at de skulle læse. Hun håbede, at kultur og sport også fremover ville have en fremtrædende plads i byen.

Publiceret: 05. Februar 2017 14:18

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Furesø Avis

ANNONCER
Se flere