"Skal de bredeste skuldre fortsat bære de største byrder, eller er det de smalleste skuldre, der skal bære det tungeste læs?", spørger Marianne Rosenvold i et debatindlæg. Arkivfoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Opråb - om jagten på besparelser

Marianne Rosenvold

Af Marianne Rosenvold, Farum Hovedgade 98, Farum

Kære Furesø-borger.  På Furesø Kommunes hjemmeside kan vi læse om vores kommune, som den skrappeste til at holde igen på administrationsudgifterne i Nordsjælland.

Andetsteds på samme hjemmeside kan vi læse om Vision Furesø: ”Vi skaber løsninger sammen” og ”Vi vil bruge vores ressourcer til sammen at skabe løsninger på nutidens udfordringer og forme fremtidens Furesø, som en omsorgsfuld og effektiv kommune med fokus på borgernes behov” mmm.

Lad det være sagt med det samme. Jeg har boet i Farum siden 1980 og har med interesse fulgt den politiske udvikling i vores kommune. Jeg har altid været stolt af min by, mit sted og mine børns/og egne muligheder her. 

Jeg er dagligt i kontakt med Furesø-borgere med forskellige handicap og ser mig derfor forpligtet på at råbe STOP, STOP og STOP op.

Jagten på besparelser på social- og sundhedsområdet må frem i lyset – så alle borgere kan se konsekvenserne af besparelser på hjælpemidler, personlig og praktisk hjælp. Svarer disse konsekvenser til ønsket om en omsorgsfuld kommune med fokus på borgernes behov?

Vil vi et lokalsamfund med massive besparelser på de få mest sårbare borgere, eller vil vi et mangfoldigt liv med plads til alle med og uden handicap? Jeg ved, hvilket samfund jeg vil bo i – hvad siger du?

Det er klart, vi skal tilpasse udgifter til de givne indtægter, men skal det munde ud i en klapjagt på de mest sårbare, eller kunne vi finde nogle besparelser, som rammer os alle i fællesskab.

Skal de bredeste skuldre fortsat bære de største byrder, eller er det de smalleste skuldre, der skal bære det tungeste læs?

Publiceret: 10. Januar 2017 11:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Furesø Avis

ANNONCER
Se flere