Det er på stykket her foran de karakteristiske gule kasernebygninger, at Laanshøj skal udvides. Foto: Helene Holm Stolle
Det er på stykket her foran de karakteristiske gule kasernebygninger, at Laanshøj skal udvides. Foto: Helene Holm Stolle
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: "Politiker arrogance? – døm selv"

Winnie Sørensen, Sirius Alle 1, Værløse

I Furesø er borgerne, ligesom i resten af landet, via planloven sikret muligheden for at blive hørt i forbindelse med vedtagelse af lokalplaner. Det er så op til politikerne, om de vil tage hensyn til den kritik, der måtte komme ved eventuelle høringssvar.

I foråret, blev der i forbindelse med høring om projektet ”Laanshøj+” (forløber til Lokalplan 122) sendt mere end 70 høringssvar til Furesø Kommune og vores folkevalgte politikere. 70 svar fra både lokale virksomheder, naturorganisationer, foreninger og private borgere. Over 70 bekymringer for den foreslåede ekstra udbygning af området på den gamle flyvestation. Bekymringer som ikke alene vedrører beboere i Laanshøj, men som strækker sig langt omkring i Værløse.

Det her drejer sig altså ikke bare om en lille horde af boligejere i Kirke Værløse, som ikke ønsker for mange naboer at dele området med. Dette drejer sig om udfordring på vejene, sammen med store bekymringen for plads i vores daginstitutioner og skoler, samt bevaring af den skønne natur. Tre væsentlige ting, som vil berøre hele Værløse. Skal der f.eks. 300 biler mere ud fra Lejrvej hvor morgen, så kommer man også til at mærke presset i det centrale Værløse. Bliver skoledistrikterne ændret, så berører det antagelig ikke børnene fra Kirke Værløse, men de børn der i dag bor tættere på Søndersøskolen, som dermed rykkes til Lille Værløse Skole. Og skal der bygges en ny skole eller institution, så ligger udgiften i hele kommunen.

Høringssvarene er tilsyneladende prellet totalt af på de siddende politikere.

Det er skuffende og tangerer i mine øjne arrogance. Byrådet har iflg. planloven ikke pligt til at lytte, men rent moralsk kan vi vel forvente, at dem som vi sætter vores kryds ved, rent faktisk vil borgernes bedste, eller……? Jeg vil, specielt med tanke på høringssvarene til Lokalplan 122, anbefale alle Furesøs 22 byrødder: Lyt nu til de borgere, der i tillid har sat deres kryds ved dig. Se dig selv i spejlet og overvej om du virkelig kan tillade dig at overhøre borgernes bekymringer og samtidig genopstille ved kommunalvalget til november.

Publiceret: 06. Februar 2017 01:12

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Furesø Avis

ANNONCER
Se flere